Ana SayfaGüncelBu yıl Filmekimi’nde neler var?

Bu yıl Filmekimi’nde neler var?

HABER MERKEZİ – Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Filmekimi, yine İstanbul’dan Diyarbarbakır’a Türkiye’nin farklı şehirlerinde olacak. Peki, biletleri 23 Eylül’de satışa çıkacak olan Filmekimi’nin bu seneki programında neler var?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 16. kez düzenlenen Filmekimi bu yıl da İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinde olacak.

Filmekimi, festivallerde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren bir program sunacak.

“The Square”den “Happy End”e

Filmekimi programında bu yıl, Cannes’da Altın Palmiye kazanan “The Square”den, Jüri Büyük Ödülü dahil dört ödül kazanan “120 BPM”ye; Juliette Binoche, Gérard Depardieu gibi sanatçıların oyuncu kadrosunda yer aldığı “Bright Sunshine in”den, “The Lobster” ile aklımızı alan Yorgos Lanthimos’un Cannes En İyi Senaryo ödüllü yeni filmi “The Killing of A Sacred Deer”a birçok yapım yer alıyor. Filmekimi kapsamında Michael Haneke’nin Cannes Film Festivali’nde yer alan filmi “Happy End” ve Robert Pattinson’ın müthiş performansıyla dikkat çeken Safdie kardeşlerin son filmi “Good Time” gibi birçok filmi izlemek mümkün olacak.

Müzik dünyasının en özgün, en karizmatik, en gizemli isimlerinden Morrissey’in gençlik yıllarını anlatan “England Is Mine” ve Lynne Ramsey’in Cannes’da Joaquin Phoenix’e ödül getiren ve En İyi Senaryo ödülünü alan filmi “You Were Never Really Here” da Filmekimi programının dikkat çeken filmleri arasında yer alıyor.

Programda ayrıca Cannes’da Diane Kruger’e En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran ve Almanya’nın bu yıl “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde Oscar aday adayı olarak gösterdiği Fatih Akın’ın filmi “In The Fade” da programda olacak.

Ayrıca, günümüz Fransız sinemasının dehalarından Bruno Dumont’un Fransa tarihinin en önemli kahramanlarından Jeanne d’Arc’ın çocukluk ve gençlik dönemini müzikal formunda anlattığı filmi “Jeanette”’in programda olmasının yanı sıra, filmin müziklerini yapan prodüktör Gautier Serre’in ne müzikal ne mental sınır tanıyan projesi “Igorrr” da Filmekimi işbirliğiyle 2 Ekim’de ilk defa İstanbul’da Salon’da bir konser gerçekleştirecek.

Şehirler ve biletler

Filmekimi gösterimleri İstanbul’da bu yıl da Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak.

İstanbul’un ardından bu yıl 27-29 Ekim tarihlerinde ilk kez Bodrum’a da uğrayacak olan Filmekimi gösterimleri 6-8 Ekim’de Edirne, 13-15 Ekim’de Eskişehir, 13-17 Ekim’de Ankara, 20-22 Ekim’de Diyarbakır ve 20-24 Ekim’de İzmir olmak üzere 7 farklı şehirde gerçekleştirilecek.

Filmekimi biletleri İstanbul’da, 23 Eylül Cumartesi 10.30’da Beyoğlu Atlas, Kadıköy Rexx sinemalarına açılacak gişelerden ve Biletix satış kanalları üzerinden satışa sunulacak. Diğer şehirlerde bilet satışları ise 23 Eylül’den itibaren Biletix satış kanalları üzerinden ve etkinlik tarihinden bir gün önce etkinlik gişelerinden yapılacak.


Kaynak: Kültür Servisi

Previous post
200 milyon yıllık deniz ejderhası fosilinin karnında fetüs bulundu
Next post
Demirtaş'ın öykü kitabı yakında raflarda