Ana SayfaGüncel‘Bunlar komünist’ diyen Erdoğan: Bir ‘Evet’ fazlaysa iş bitiyor, demokrasi bu

‘Bunlar komünist’ diyen Erdoğan: Bir ‘Evet’ fazlaysa iş bitiyor, demokrasi bu

HABER MERKEZİ – Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de doğaya zarar vereceği için havalimanı yapımına karşı olanlara “Bunlar komünist” diyerek tepki gösterdi, referandum sonuçlarına ilişkin olarak da “Bir tane ‘Evet’ fazla olursa bu iş bitiyor. Demokrasi bu. Alışacaklar bu işe” diye konuştu.

Saray’da 39. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Atatürk’ü atletle gördünüz mü?”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Adalet Yürüyüşü” sırasında çekilen “atletli” fotoğrafı üzerinden yüklendi, bunu haberleştiren Hürriyet’i de hedef aldı:

Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi, arada sırada karavanda oturuyor, atletle bir yemek yiyor, bir gazete başlık atmış, vatandaş filanca. Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım, ana muhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi gel, benim fotoğrafımı çek, Atatürk’ü atletle görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Bunlar trajikomik görüntüler. Onlar bu görüntülerle zavallı hale düşüyorlar. Milletim ona gereken dersi verdi yine verecek.

“OHAL’le mücadeleyi sürdüreceğiz”

Dört kez uzatılan ve bir yılı aşkın süredir devam eden Olağanüstü Hal’i (OHAL) de savunan Erdoğan, AKP’nin ilk yıllarına işaret ederek, “Şu andaki OHAL’in o zamanki OHAL ile alakası yok” diye konuştu.

Erdoğan, “OHAL ile birlikte bölgeyi huzura erdirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye devam etti.

“PYD’ye devlet kurdurmayacağız”

Açıklamalarında Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) hedef almayı sürdüren Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyinde biz PYD’ye, YPG’ye bir sözde devlet asla kurdurmayız, kurdurmayacağız” dedi ve ekledi:

Cerablus’a biz neden girdik? Gaziantep’te 56 vatandaşımız şehit edildiği zaman sabredemeyiz dedik. Rai ve ardından El Bab’a girdik. Oralarda aslında Arap kardeşlerimiz yaşıyordu. Yapmak istedikleri neydi? Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak suretiyle Akdeniz’e ulaşmaktı. Kusura bakmasınlar, Cudi’de ne yaptıysak, Tendürek’de ne yaptıysak, Kandil’de ne yapıyorsak, Gabar’da ne yapıyorsak, Bestler-Dereler’de ne yapıyorsak, her yerde bunları nerede görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz.

“Bir ‘Evet’ fazla olursa iş bitiyor, demokrasi bu”

Erdoğan, muhalefetin şaibeli dediği referandum sonuçlarına da değindi.

Konuşmasında, bazı köşe yazarlarının “Şu kadar ‘Hayır’ oyunu nereye koyacaksın?” dediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

Geç o işleri. Bir tane “Evet” fazla olursa bu iş bitiyor. Demokrasi bu. Hangisi daha fazla çıkarsa mesele onun lehine bitmiştir. Hazmedemiyorlar. Alışacaklar bu işe. Alışacaklar. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım. Hep birlikte Türkiye olalım, bunlara gerekli dersi vermiş oluruz.

“Bunlar komünist”

Konuşmasında çevreye zarar vereceği için havalimanına karşı olanlara da tepki gösteren Erdoğan, bu karşı çıkışı komünistlerin ve solcuların organize ettiğini ifade ederek , şunları söyledi:

Şimdi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ‘İstemezük’ diyorlar. Kim bunlar? Komünistler, komünistler. İki ili, Artvin ve Rize’yi kucaklayacak bu havalimanı, adam ‘İstemezük’ diyor. Bu sol zihniyet, bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever, milliyetperver değildir.