Ana SayfaDünyaCharlottesville saldırısı: Trump’a göre ırkçılık karşıtları da suçluymuş

Charlottesville saldırısı: Trump’a göre ırkçılık karşıtları da suçluymuş

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, ırkçılık karşıtı grubun üzerine bir neo-Nazi tarafından araba sürülmesiyle bir anti-faşist kadının hayatını kaybettiği duruma ilişkin her iki tarafın da ‘suçlu olduğu’ açıklamasında bulundu.

ABD’nin Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde ırkçıların düzenlediği ‘Sağı Birleştirin’ protestoları sırasında 20 yaşındaki James Alex Fields Jr., Heather Heyer isimli anti-faşist kadını arabayla ezerek öldürmüş, 19 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

Charlottesville’de ırkçı ve ırkçılık karşıtı grupların karşıya geldiği gösterileri değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, New York’taki Trump Tower’da açıklamalarda bulundu.

Trump, her iki tarafın da ‘suçlu olduğu’ açıklamasında bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre ABD Başkanı, “İki taraf da birbirine sopalarla geldi, izlemesi çok korkunç bir durumdu” diyerek ırkçılık karşıtlarının da diğer gruba ‘şiddetle yaklaştığını’ söyledi.

Trump sözlerine, ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürdüğü için bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sürücünün ise ‘katil’ olduğunu ekledi.

Donald Trump, ırkçılığın ABD Başkanı olduğundan beri iyileştiğini söylerken, daha çok iş alanı yaratıldıkça ırkçılığın azalacağını da öne sürdü.


‘Bölgesel OHAL’ ilan edilen Charlottesville’de neler oldu?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sierra Leone’de 'büyük yıkım': Hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e ulaştı, 600 kişi kayıp
Sonraki Haber
Sağanak yağışın beklendiği İstanbul için sel uyarısı