Ana SayfaGüncelCHP’den HDP’nin Gündoğdu’daki nöbetine destek: ‘Adalet herkes için gerekli’

CHP’den HDP’nin Gündoğdu’daki nöbetine destek: ‘Adalet herkes için gerekli’

HABER MERKEZİ – Son ayağı İzmir’de yapılacak olan HDP’nin başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan ve Atilla Sertel destek vereceklerini açıkladı. Gündoğdu Meydanı’nda HDP tarafından düzenlenen nöbete katılacak olan Bakan ve Sertel, adalet ve barış için nöbete katılım sağlayacaklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son etabı 15 Ağustos’ta İzmir’de başlayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Murat Bakan ve Atilla Sertel, Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan nöbete destek vereceklerini açıkladı.

Nöbeti destek amaçlı ziyarette bulunacağının altını çizen Murat Bakan, “Herkes için Adalet” talebinde bulunduklarını ve adalet arayışında, talebinde bulunan demokratik her tür eyleme destek olunması gerektiğini vurguladı.

dihaber’e konuşan CHP’li Bakan, “adalet ihtiyacı ve talebi yalnızca CHP ve HDP’nin değil, tüm toplumun ihtiyacı” olduğunu belirterek birlikte hareket etme çağrısında bulundu:

Sadece CHP ve HDP değil; ‘adalet’ talebini dillendiren, ‘adalet’ için bir adım atan hangi parti olursa olsun ‘adalet’ talebini birlikte yükseltmeli.

“Adalete ihtiyaç duyan herkes bir arada olmalı”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, yapılan kamuoyu araştırmalarında sorulan “Türkiye’de adaletin olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna yüzde 85 oranında olumsuz yanıt verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

Siyasi parti bazında olayı değerlendirmemek gerekir. Adalet herkes için gereklidir. Siyasi parti adı altında değil ama Türkiye’de adalete ihtiyaç duyan her siyasi görüşten insanın bir arada olması mutlak gereklidir.

“Sivil itaatsizlik dalgasının ilk damlası”

Katılım çağrısında bulunan HDP’li vekillerden İzmir Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü, demokratik kamuoyunun çoktandır mücadele ortaklığının görünür hale gelmesi için fırsat aradığını ve nöbet ile bu fırsatı bulduklarını söyledi.

Kürkçü, “nöbetlerin önümüzdeki dönemde yaygın, yoğun katılımlı bir sivil itaatsizlik dalgasının ilk damlasının olduğunu düşündüğünü” de sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Nuriye Semih yaşasın' diyen Beşiktaş taraftarı tutuklandı
Sonraki Haber
Demirtaş: AKP-MHP ittifakı erken seçim hazırlıklarına başladı