Ana SayfaGüncelColin Termik Santrali’nde iş cinayeti: İzinden dönen işçi hayatını kaybetti

Colin Termik Santrali’nde iş cinayeti: İzinden dönen işçi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Manisa’nın Soma ilçesinde inşaatı devam eden Colin Termik Santral’de çalışan Yasin Adsiz adlı işçi, 53 bin kod yükseklikte iskele kurmak istediği sırada düşerek hayatını kaybetti. İnşaatta çalışan diğer bir işçi, aynı santralde üç hafta önce bir iş cinayeti yaşandığını ve üstünün örtüldüğünü belirtti.

Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı devam eden Colin Termik Santrali’nin inşaat işini ihale ettiği taşeron EFOR şirketinin taşeron firması Anatek’te çalışan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Yasin Adsiz, 53 bin kod yükseklikteki tribüne iskele kurmak istediği sırada düşerek hayatını kaybetti.

İş cinayetinin yaşandığı yere çok sayıda sağlık ekibi ve polis ekibi sevk edilirken, Adsiz’in cenazesi Soma Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

İzin dönüşü hayatını kaybetti

İnşaatta yaşanan iş cinayeti ile ilgili soruşturma başlatılırken, dihaber’de yer alan bilgilere göre  ismini vermek istemeyen bir işçi 3 hafta önce bir iş cinayetinin daha yaşandığını ve üstünün örtüldüğünü söyledi. Taşeronun, taşeronunun, taşeronu olarak çalıştıklarını belirten işçi, Adsiz’in 3 ay sonra ilk defa izne ailesinin yanına gittiğini ve bugün işbaşı yaptığını belirtti.

Yaşanan iş cinayetinin yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için yaşandığını belirten işçi, ‘Buradaki işçilerin çalışma koşullarını devlet bilmiyor mu? Asgari ücret üzerinden prim yatırılıyor. Güvenlik önlemleri alınmıyor. İşçilerin iş cinayetlerine kurban gitmesine göz yumuluyor’ dedi.

Previous post
KESK'in olmadığı TİS görüşmelerinde OHAL ve KHK'ler gündeme alınmadı
Next post
CHP'den 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne ziyaret