Ana SayfaGüncelDemirtaş’ı övmek de ‘suç’ oldu

Demirtaş’ı övmek de ‘suç’ oldu

HABER MERKEZİ – Hatay’da bir yurttaşın sosyal medyada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “olumlu” yorum yaptığı gerekçesiyle “örgüt propagandası” iddiasıyla ifadesi alındı. HDP, ifadeyi alan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hatay’da Emek Partisi (EMEP) Üyesi İzdihar Dede’nin sosyal medyada HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında kullandığı olumlu ifadeler kullandığı gerekçesiyle “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla ifadesi alındı.

8 Ağustos Salı günü TEM polisleri tarafından ifadesi alınan Dede’ye sorguda “… terör örgütü üyesi olan bu suçtan tutuklanarak cezaevinde yatmakta olan Selahattin Demirtaş isimli şahsı övdüğünüz…” şeklinde bir soru yöneltildiği ortaya çıktı.

Olayın resmi tutanaklara geçmesinin ardından HDP ifadeyi alan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hakkında kesinleşmiş bir yargı hükmü bulunmayan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için bu ifadelerin kullanılması ve resmi tutanağa geçmesi nedeniyle, sorumlular hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.