Ana SayfaGüncelErdoğan, ABD Savunma Bakanı Mattis ile görüştü

Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Mattis ile görüştü

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Saray’da görüştü. Yapılan görüşmenin gündeminde Irak Kürdistan Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu kararı, Suriye ve Irak’taki durum vardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı James Mattis ile Ankara’da görüştü.

1 saat 10 dakika süren ve Saray’da gerçekleştirilen görüşmede, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Habertürk’ün Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Erdoğan ve Mattis’in görüşmesinde, ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Görüşmede IŞİD’e karşı ortak mücadelenin yanı sıra Suriye ve Irak’ın durumu konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre bu çerçevede, Irak Kürdistan Yönetimi’nin referanduma gitmesininin yanlış bir adım olacağı belirtildi.

Ayrıca Erdoğan’ın Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesine de değindiği kaydedildi.