Ana SayfaGüncel‘Erdoğan başka bir dilden anlamıyor’ diyen Schulz’dan sert açıklamalar

‘Erdoğan başka bir dilden anlamıyor’ diyen Schulz’dan sert açıklamalar

HABER MERKEZİ –SPD Genel Başkanı ve Başbakan adayı Martin Schulz, Türkiye’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Schulz, Alman tutukluların serbest bırakılmaması halinde Gümrük Birliği’nin genişletilmemesi gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçen haftaki, “Türkiye ile tansiyon düşmedikçe Gümrük Birliği güncellenemez” açıklamasından sonra, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve 24 Eylül’de yapılacak seçimlerdeki Başbakan adayı Martin Schulz’da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Schulz, Alman tutukluların serbest bırakılması için Türkiye’ye bir ültimatom verilmesi gerektiğini söyledi.

Schulz, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Bay Erdoğan Alman tutukluları serbest bırakmadığı takdirde, AB Türkiye’yle Gümrük Birliği’nin genişletilmesi hakkındaki müzakereleri durdurmak zorunda” dedi.

DW Türkçe’deki habere göre Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmemesinin Türkiye’yi olumsuz yönde etkileyeceğine işaret eden Schulz, “ancak Erdoğan’ın başka bir dilden anlamadığını” savundu.

Schulz, Alman tutukluların serbest bırakılmaması durumunda AB’nin Ankara’ya tam üyelik öncesi yaptığı malî yardımlara son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye’deki tutuklu Alman vatandaşları

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de halen 10 Alman vatandaşı veya çifte vatandaş cezaevinde bulunuyor.

Bu tutuklular arasında gazeteci Deniz Yücel, çevirmen Meşale Tolu ve insan hakları savunucusu Peter Steudtner de yer alıyor.

Previous post
Kürtçe günlük gazete Welat, yayın hayatına başladı: 'Kırılmayacak ve düşmeyecek'
Next post
Telafer'de sona gelindi: Irak ordusu şehrin yüzde 95'ini IŞİD'den aldı