Ana SayfaGüncelErdoğan ‘müsade etmeyeceğiz’ demişti: MEB özel karma yurtları kapatıyor

Erdoğan ‘müsade etmeyeceğiz’ demişti: MEB özel karma yurtları kapatıyor

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı, kendisine bağlı özel karma yurtların kapatılarak kız ve erkek öğrencilere ayrı hizmet vermesi için talimat gönderdi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında “Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz” demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 6 Mayıs 2017’de çıkarılan Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’nde ‘karma öğrenci yurdu’ ifadesine yer verilmedi.

Bu maddeyi temel alan MEB, karma yurtların kapatılarak kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı barınma hizmeti verilmesine karar verdi.

MEB Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, 81 il valiliğine, ‘karma öğrenci yurtlarının kapatılması’ için iki talimat gönderdi.

MEB yurtların kapatılması için süre verdi

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre 12 Haziran’da gönderilen talimatta karma yurtların, ayrıştırılmış yurtlara dönüştürülebileceği ve ayrıştırma işlemi için 4 Ağustos’a kadar dilekçe verilmesi gerektiği belirtildi.

Bu süre daha sonra 9 Ağustos’a dek uzatıldı.

MEB’in son verilerine göre, Türkiye’de 88 karma özel öğrenci yurdu hizmet veriyor. Bunların 34’ü ortaöğretim öğrencilerine, 54’ü ise üniversite öğrencilerin barınma hizmeti sağlıyor.

Erdoğan’dan 2013 yılında ‘yurtları ayırın talimatı’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu 2013 yılında kız-erkek öğrenci yurtlarının ayrılması için mücadele ettiklerini şu sözlerle açıklamıştı:

Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Bazı gazeteler şöyle yazmış. Ne yazarlarsa yazsınlar. Dünyada eğitim öğretim psikolojisinin içinde bile açıklaması yapılamaz. Biz buna da müdahil olduk, yurtlarımızda kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırma çabasına devam ediyoruz.