Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Almanya Dışişleri Bakanı’na: ‘Haddini bil, sen kimsin?’

Erdoğan’dan Almanya Dışişleri Bakanı’na: ‘Haddini bil, sen kimsin?’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı’na ithafen, ” Hiç haddini falan bilmiyor. Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Bize ders vermeye kalkıyor” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de AKP Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, dün Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarına yaptığı “Almanya’daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de Ne Hristiyan Demokratları ne SPD’yi ne Yeşilleri desteklemeyin. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır” çağrısında bulunmuştu.

“Avrupa’da bizi dinleyen kardeşlerime sesleniyorum” diyen Erdoğan “Sandıklarda bunlara en güzel dersi vermelisiniz! Almanya’nın başındaki hanımefendiye 4 bin 500 teröristin dosyasını verdim ama kabul olmadı. Biz düşman çoğaltmanın değil azaltmanın derdindeyiz” diye konuştu.

“Avrupa’daki kardeşlerim birilerine ders verecek”

Almanya’daki seçimlere ilişkin yaptığı açıklamayı yineleyen Erdoğan şunları söyledi:

Cuma günü bir açıklama yaptım ve dedim ki ‘Ey benim Avrupa’daki kardeşlerim inanıyorum ki siz Almanya’daki seçimlerde birilerine bir ders vereceksiniz. Bunlar Türkiye’nin aleyhinde kampanyalar yürüttüler hala da yürütüyorlar. Siz Türkiye’ye dost olana dost olmalısınız’ dedim. Almanya rahatsız oldu, hop oturdu hop kalktı.

Erdoğan’dan Almanya Dışişleri Bakanı’na: Sen Kimsin?

Almanya’da Türkiyelilere ‘sen oyunu Türkiye düşmanlarına verme’ çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i hedef alarak şunları ifade etti:

Hele hele şimdi bir Dışişleri Bakanları var, aman ya rabbi, evlere şenlik. Hiç haddini falan bilmiyor. Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na konuşuyorsun sen. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın?

Neymiş bize kapıları kapatacaklarmış. Buradaki kapılar bize yetiyor. Biz düşman çoğaltmanın değil azaltmanın dostları çoğaltmanın gayreti içerisindeyiz. Karşımızdakiler bize böyle yapıyorsa ne yapacağız? Biz de gereği neyse onu yaparız bu iş böyle. Bazıları bizim tarihimizin 1 asır önce başladığını sanıyor. Vah zavallılar. Bugün nereye giderseniz gidin ecdadımızın hürmetle yad edilen hatıraları ile karşılaşırsınız.