Ana SayfaGüncelErdoğan’dan parti teşkilatına uyarı: ‘Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle birlikte mücadele edemeyiz’

Erdoğan’dan parti teşkilatına uyarı: ‘Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle birlikte mücadele edemeyiz’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti teşkilatına hitaben “Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz” dedi. ‘Terör örgütlerini nefes alamaz hale getireceğiz’ diyen Erdoğan, “Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak açıklamalar yaptı.

Yerel seçimler ve 16 Nisan referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bir kez daha parti içerisindeki metal yorgunluğa değinerek şunları söyledi:

Mahalli idareler seçiminde çok iyi, bir sonuç almamız gerekiyor. 2019 Kasım’ındaki inşallah parlamento ve başkanlık seçimini de çok daha güçlü kılalım. Aksi takdirde aslında aralarında hiçbir ilişki olmamasına rağmen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çıkartılabilir.

‘Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu görüyorum’

Asıl imtihanımız 2019 Kasım’ındaki seçimler olacak. Yüzde 50’nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. Bu tablo 2019 seçimlerine çok daha iyi hazırlanmamız gerektiğini gösteriyor. Hep söylüyorum teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğun emarelerini gördüğümü çeşitli defa dile getirdim.

Parti üyelerine hitaben bir takım uyarılarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

Öncelikle bizim Ak Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimize de ‘sen kenarda dur’ diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakmayın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. Kapımız hep açık olacak çünkü bu kapı gönül kapısıdır. Gönül kapısı gönül koymaya gelmez.”

Erdoğan’dan ‘Kurtuluş Savaşı’ benzetmesi

Bu dönemi Kurtuluş Savaşı verildiği dönemine benzeten Erdoğan, “Hiçbir gaflete, ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. İhanet edenleri görüyoruz. Nerede şimdi Pensilvenya’da” diye konuştu.

Erdoğan’dan Almanya’ya: Öğrenecekler bazı şeyleri

Almanya’nın ‘teröristlere yataklık’ yaptığını söyleyen Erdoğan, “4 bin 500 teröristin dosyasını verdim kendilerine. Cevap aldığımız bir tane yok” diye konuştu.

Kendileri burada bir terörist olduğunda istiyor. Sen bir tane gönder bakalım. Sendeki tescilli teröristleri bize yollamıyorsun sonra buradakileri istiyorsun. Yargı sende var da bizde yargı yok mu?. Kusura bakma yargı kararını verir, bizde ona göre hareket ederiz. Bizim de anlayışımız bu. Öğrenecekler bazı şeyleri.