Ana SayfaGüncelEren Bülbül’ün annesi konuştu: Onun oraya götürülmesi binde bin ihmal

Eren Bülbül’ün annesi konuştu: Onun oraya götürülmesi binde bin ihmal

HABER MERKEZİ – Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında askerler ve PKK’liler arasında çıkan çatışma sırasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün askerler tarafından operasyon bölgesine götürülmesine bir tepki de annesinden geldi. Oğlunun oraya götürülmesinde ihmal olduğunu ifade eden anne Bülbül, “Eren’in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir” dedi.

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında dün PKK’liler ve asker arasında çatışma çıkmış, çatışmada 1’i sivil 3 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yaşamlarını yitirmişti.

Bülbül’ün askerler tarafından operasyon bölgesine götürüldüğü ortaya çıkmış ve yakınlarından tepkiler gelmişti.

Haber61’e konuşan Bülbül’ün kuzeni Ali Bülbül, “Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar” diye tepki göstererek askerler tarafından alana götürülen kuzenine çelik yelek de giydirilmediğini söylemişti.

Anne Bülbül: Oraya götürülmesi binde bin ihmal

Oğlu Eren Bülbül’ün taziyelerini kabul eden anne Ayşe Bülbül de DHA’ya konuştu.

Eren Bülbül’ün operasyon bölgesine götürülmesinde ihmal olduğunu ifade eden anne Bülbül, “Eren’in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir” dedi ve yetkililerden oğlunun oraya neden götürüldüğünü öğrenmek istediğini belirtti.

Anne Bülbül, şöyle konuştu:

Eren’in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir. Eren’i cuma namazından sonra bekleyip alıp gitmenin sonucunu istiyorum. Başbakanımızdan, bakanımızdan, yetkililerden Eren’in oraya neden getirildiğini öğrenmek istiyorum.

Yetkililere seslenen ve oğlunun oraya neden getirildiğinin cevabını istediğini dile getiren anne Bülbül, “Yetkililerden tek isteğim çocuğumun oraya götürülme nedenini bana bulsunlar” dedi.

‘Olay günü beni aramadılar’

Anne Ayşe Bülbül, evinde yaşanan hırsızlık olayına ilişkin yaşananları da anlattı, telefonla ihbarda bulunduklarını, komutanların da kendisini değil çocuğunu arandığını söyledi.

İhbar sonrası telefon trafiğinin sıklaşması üzerine oğluna “Bunlar, bizi terörü besliyoruz diye suçlamasın” dediğini anlatan Ayşe Bülbül, şunları söyledi:

Baktık ki evin çevresinde izler var. Hep ezilmiş. Dedim ‘Oğlum baksana buraya gelen köyden biri değil. Gerçek terörist.’ Benim de Eren’in de numarasını aldılar. Eren aradı çaldırdı komutanı ‘Komutanım evin gerileri falan hep ezildi’ dedi. Komutan da Eren’e ‘Resimlerini çek de bana at’ demiş. Çocuk da çekti attı. Sonra biz yaylaya gittik. Eren de amcasına fındık toplaya gitti. Ama Eren’i sürekli arıyorlardı. Yahu bu çocuğu niye arıyorsunuz? Beni arayın. Beni aramadılar.

Soruşturma başlatıldı

Eren Bülbül’ün ölümüne ilişkin ise Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da Trabzon’a müfettiş göndererek, ihmal olup olmadığını araştıracak.