Ana SayfaGüncelEv hapsi cezası alan Onay ve Dersulu da Gülmen ve Özakça’ya destek eyleminde: 3 kişi gözaltında

Ev hapsi cezası alan Onay ve Dersulu da Gülmen ve Özakça’ya destek eyleminde: 3 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemlerinin 150. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemine müdahale eden polis 3 kişiyi darp ederek gözaltına alındı. Eyleme ev hapsi cezası alan Nazife Onay ve Mehmet Dersulu da katıldı, “Ev hapsini tanımıyoruz” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile çıkarıldıkları işlerine geri dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 150. günü.

Ankara Yüksel Caddesi’nde KHK ile ihraç edilenlerin başlattığı, Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için de sürdürülen eylem ise 270. gününde.

Veli Saçılık, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, KHK ile ihraç edilen ve ev hapsi cezası verilen Nazife Onay ile Mehmet Dersulu’nun da aralarında bulunduğu grup açıklama yapmak için bir araya geldi.

Nazife Onay ve Mehmet Dersulu kendilerine verilen ev hapsi cezasını kabul etmediklerini ve bu yüzden eyleme geldiklerini belirtti.

Dersulu ve Onay şunları ifade etti:

Ev hapsi cezası onur kırıcı bir durumdur, kabul etmiyoruz onların hapis cezasını tanımıyoruz. Yüksel direnişinin devam ettiğini göstermek için buradayız.

Eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne girmesine izin vermeyen polis yine biber gazı ile müdahale etti.

Nazife Onay, Mehmet Dersulu ve en az bir kişiyi daha gözaltına aldı.

Meşrutiyet Caddesi’ne kadar darp ederek sürüklenen eylemcilerinden bazıları biber gazının etkisiyle fenalık geçirdi.