Ana SayfaGüncel‘Fatih Akın imzalı ‘Solgun’ Oscar’a aday gösterilecek’ iddiası

‘Fatih Akın imzalı ‘Solgun’ Oscar’a aday gösterilecek’ iddiası

HABER MERKEZİ – Fatih Akın’ın son filmi ‘Solgun’un ‘En İyi Yabancı Film’ dalında Oscar’a aday gösterileceği iddia edildi.

Yönetmen Fatih Akın’ın son filmi ‘Solgun’un Kuzey Amerika hakları dünyaca ünlü dağıtım şirketi Magnolia Pictures tarafından alındı.

Bu gelişme Variety Dergisi tarafından filmin bu sene Oscar Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yabancı Film” dalında adaylık alacağı şeklinde yorumlandı.

Filmi Oscar’a yaklaştıran en büyük etkinin başrol oyuncusu Diane Kruger’in performansı olarak gösterildi.

Filmin başrolünü üstlenen Kruger, bu rolüyle 70’inci Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştü.

“Solgun”, Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan, bombalı saldırıda eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikâyesini anlatıyor.

Film, eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja’nın (Diane Kruger) yas tutma sürecine ve hayatını değiştiren bu olayın sorumlularından almak istediği intikama odaklanıyor.

Öte yandan başarılı yönetmen Fatih Akın geçtiğimiz ay Rojava Devrimi ve bölgede IŞİD’e karşı mücadele veren Halk Savunma Birlikleri/Kadın Savunma Birlikleri’ni (YPG/YPJ) konu alan bir film yapacağını duyurmuştu.

Fatih Akın ‘yeni projesini’ duyurdu: Rojava