Ana SayfaDünya‘Feminen göründüğü’ için işe alınmadı: Gerekçe devletin ‘gey propaganda yasağı’

‘Feminen göründüğü’ için işe alınmadı: Gerekçe devletin ‘gey propaganda yasağı’

HABER MERKEZİ – Rusya’da bir spor mağazasına iş başvurusu yapan Eduard Zavyalov, ‘çok bakımlı olduğu ve feminen göründüğü’ gerekçesiyle işe alınmadı. Zavyalov’a gönderdiği ret mektubunda ‘ülkenin gey propaganda yasası uyarınca onu işe alamayacaklarını’ belirten şirket sosyal medyada tepki gördü.

Rusya’da Eduard Zavyalov isimli bir erkek bir spor mağazasına satış elemanlığı pozisyonu için başvurdu.

Kuzeybatı Sibirya’daki işyerinin sahibi, LGBTİ örgütü üyesi olduğunu belirttiği Eduard Zavyalov’a bir mektup göndererek ‘feminen tavırları olduğu’ için başvuruyu reddettiğini söyledi.

‘Konuşmasında ve jestlerinde feminen tavır var’

Cinsiyetçi söylemleriyle dikkat çeken şirket gönderilen mektupta yer verdiği ‘konuşmasında ve jestlerinde feminen bir tavır olduğu, kendine (giyinişine örneğin) çok özen gösterdiği ve bu durumun toplumun geneli tarafından kabul edilmeyen bir azınlığa dahil olduğuna işaret ettiği’ ifadeleri dolayısıyla sosyal medyada tepki çekti.

Zavyalov şirketi ‘özür dilemesi ve 50.000 ruble tazminat ödemesi’ istemiyle dava etmeye hazırlanıyor.

‘Gey propagandası yasak’

Şirket, bu tavırlarını Rusya’nın ‘gey propaganda yasası’ ile savunmaya çalışarak Zavyalov’un işe alınmasının ‘hukuki ve ahlaki’ olmadığını söyledi.

1993 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından hastalık kapsamından çıkarılan eşcinselliğin doğuştan geldiğini gözardı eden bu yasa uyarınca, Rusya’da reşit olmayan kişilere ‘eşcinsellik tanıtımı’ yapılamıyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Haziran’da, bu yasanın ‘homofobiyi beslediğine’ ve ‘ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine’ hükmetmişti.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Cumartesi Annesi Makbule Babaoğlu yaşamını yitirdi
Next post
Neşe Özgen: Savaş kendi diliyle geliyor