Ana SayfaGüncelGabriel’den Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin bir açıklama daha

Gabriel’den Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin bir açıklama daha

HABER MERKEZİ – Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimi devam ettiği sürece “Türkiye’nin AB’ye asla üye olamayacağı net bir şekilde görülüyor” diyen Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, yeni bir açıklama daha yaptı.

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta Bild gazetesine demeç veren Gabriel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimi devam ettiği sürece Türkiye’nin asla Avrupa Birliği üyesi olamayacağını söylemişti.

Bu kez Berlin’de “Hükümetin Açık Kapı Günü” kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Gabriel, Türkiye’nin AB tam üyelik müzakerelerine son verilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu ve Erdoğan’ın bunu beklediğini ifade etti.

DW Türkçe’nin haberine göre Gabriel, “Bu durumda Erdoğan, Avrupa’nın Türkiye’ye sırtını döndüğüne dair güçlü bir kanıt elde etmiş olur” dedi ve Erdoğan’ın “bakın bizi istemiyorlar” diyeceğini de sözlerine ekledi.

Previous post
HDP'li vekilden yıkımı durdurun çağrısı: 'Sur vicdanınızın mihenk taşıdır'
Next post
İstanbul'da bir otelde 2 kişi vuruldu: 'Yaşamını yitirenler Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'