Ana SayfaGüncelGazete Duvar 1 yaşında

Gazete Duvar 1 yaşında

HABER MERKEZİ – 8 Ağustos 2016 tarihinde yayın hayatına başlayan internet gazetesi Duvar birinci yaşına girdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz, yayınladığı mesajla “Yıl dönümlerimizi birlikte kutlayacağımız dost ve meslektaşlarımızın özgürlüklerine kavuştuklarını görmek dileğiyle, yeni bir yıl için, tekrar merhaba” dedi.

Gazete Duvar, 8 Ağustos 2016 tarihinde yayın hayatına başlamıştı.

Bugün, internet gazetesi Duvar’ın yayın hayatına başlamasının birinci yıldönümü.

Duvar’ın birinci yaşı dolayısıyla Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz, gazetesinde “Sözümüz baki… Çabamız sürecek…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Topuz’un yazısı şöyle:

Bu bir yıl içinde çok borçlandık.

Yayına başladığımız 8 Ağustos 2016 gece yarısından itibaren okuyan, yazan, destek veren, eleştirilerini söyleyen, kızan, iyiyi kucaklayıp kötüyü defetmek için bildiğini yapan herkese teşekkür ederiz.

Kökle yaprağın havada birlikte uçuştuğu, iyiyle kötünün ayırt edilemediği, doğruyla yanlışa hınçla yer değiştirildiği, sevgiyle nefretin iç içe geçirildiği bir atmosferde, yük sırtlanan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Kendi kendine konuşmanın bile tehlikeli olduğu yerde birikimlerini ve uzmanlıklarını paylaşan yazarlarımız, başarılmış, hüsnü kabul görmüş yönlerimizin artmasına çok ciddi katkılar sağladı, sağlıyor; yazmaya devam eden etmeyen herkese teşekkür ederiz.

Günlerin bir yandan geçmek bilmediği bir yandan gelmek bilmediği bir zamanda, o kadar meslektaşımız cezaevindeyken, o kadar kurum tarumar edilmişken, o kadar kişi işsiz kalmışken, işini yaparak ayakta kalmaya çalışan refikimiz yayınlara teşekkür ederiz.

Bu kötü günler geçecek. Bu günler geçerken bildiğimiz üzere en iyisini yapma sözüyle yola çıktık. Sözümüz baki: Hata ve kusurları azaltıp iyi ve güzel işleri artırma çabamız devam edecek. Koşulları düşünürken kötümserlik için ne kadar bol malzeme olursa olsun, iyiye yönelik çabanın gördüğü destek umutsuz olmaya izin vermiyor.

Yıl dönümlerimizi birlikte kutlayacağımız dost ve meslektaşlarımızın özgürlüklerine kavuştuklarını görmek dileğiyle, yeni bir yıl için, tekrar merhaba…