Ana SayfaGüncelGazeteci Meşale Tolu’ya 15 yıl hapis istemi

Gazeteci Meşale Tolu’ya 15 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Tutuklu ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun iddianamesi hazırlandı. Gazeteci Tolu hakkında katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek 15 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul’da 30 Nisan’da evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan ve 6 Mayıs’ta tutuklanan Etkin Haber Ajansı (ETHA) çevirmeni gazeteci Meşale Tolu hakkında “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile iddianame hazırlandı.

1 Mayıs arifesinde gözaltına alınan Tolu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişiden 15’inin tutuklandığı soruşturmaya ilişkin savcı Kenan Zurnacı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, ilk duruşma 11-12 Ekim tarihinde görülecek.

124 sayfalık iddianamede, ev baskınlarında sadece kitap ve dergi bulunduğuna yer verilirken, “Soruşturmanın başlama süreci” başlıklı bölümün dışında 1 Mayıs’a dair bir bilgi geçmemekte.

Gazeteci Tolu, 2014 yılında Kadıköy’de düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Kobani’de yaşamını yitiren Suphi Nejat Ağırnaslı’yı anma yürüyüşü, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşta yaşamını yitiren Ivana Hoffman’ın taziyesi, 2014 yılında ESP’nin Kadıköy’de düzenlediği yolsuzluğa karşı eylem ile polisin ev baskınında öldürdüğü Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in cenaze törenine katılmakla suçlanıyor.

İddianamede Tolu hakkında bir de gizli tanık ifadesi bulunuyor.