Ana SayfaEkoloji‘Gezi Parkı’nda katliam’: 15 ağaç kesildi, kökleri söküldü

‘Gezi Parkı’nda katliam’: 15 ağaç kesildi, kökleri söküldü

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Gezi Parkı’nda bulunan yaklaşık 15 ağacı kestikten sonra köklerini söktü. Olaya tepki gösteren CHP’li vekil Tuncay Özkan, “Gezi Parkı’nda ağaç katliamı… Toplumun sinir uçlarıyla oynamak niye? Bu ağaçlar sizi neden rahatsız ediyor” dedi. Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise fırtına ve doludan zarar gören ağaçları kestiklerini öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Taksim’de yer alan Gezi Parkı’nda ağaçların kesildiğini duyurdu.

Özkan, parktaki kesilen ağaçların fotoğraflarını resmi Twitter hesabından yayınladı.

CHP’li vekil Tuncay Özkan, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Gezi Parkı’nda ağaç katliamı… Toplumun sinir uçlarıyla oynamak niye? Bu ağaçlar sizi neden rahatsız ediyor” dedi.

dihaber konuya ilişkin haberinde, Gezi Parkı’nda bulunan 15 ağacın sabah saatlerinde kesildiğini belirtti.

Haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı çalışanlar tarafından kesilen ağaçların köklerinin de söküldüğü kaydedildi.

İBB çalışanları, ağaçların kesimine tepki gösteren yurttaşlara, “Kuruyan, çürüyen ağaçları kestik” cevabını verirken, dihaber’e konuşan çevredeki yurttaşlar ise ağaçların ‘canlı’ olduğunu söyledi.

İBB: Fırtına ve doludan zarar gören ağaçları kestik

Konu hakkında açıklama yapan İstanbul büyükşehir Belediyesi ise yalnızca fırtına ve doludan zarar gören ağaçları kestiklerini öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul’da 27 Temmuz günü yaşadığımız şiddetli fırtınada 2118 ağaç devrilmiş, 2500 ağacın dalları kırılmıştır. Aynı gün 405 binanın çatısının uçtuğu belirlenmiştir. Fırtına nedeniyle devrilen 2118 ağacın yerine 4236 ağacın dikimine başlandı. Çengelköy’de devrilen 176 yıllık çınar ağacı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından tedavi edilerek yerine dikilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde üçüncü gün: 'Gezi ruhunu yeniden ortaya çıkaracağız'
Sonraki Haber
Turhan Günay ve Evrensel Basım Yayın'a 'Voltaire' ödülü