Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için destek eylemi yapan 41 kişi ‘adli kontrol’le serbest

Gülmen ve Özakça için destek eylemi yapan 41 kişi ‘adli kontrol’le serbest

HABER MERKEZİ – Beşiktaş’ta açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amacıyla yapılan eyleme polis müdahalesinde gözaltına alınan aralarında İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri’nin de bulunduğu 41 kişi çıkarıldıkları mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile çıkarıldıkları işlerine geri dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 153. günü.

Gülmen ve Özakça’ya destek için 5 Ağustos’ta Beşiktaş’ta yapılmak istenilen basın açıklamasına polis müdahalesinde gözaltına alınan 41 kişi ise 3 gündür gözaltındaydı.

Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri ile birçok hak savunucusu ve avukatın da bulunduğu 41 kişinin emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukat Sinan Zincir, müvekkillerinin emniyette susma hakkını kullandıklarını belirtti.

Savcılık tarafından ifadeleri alınmadan “adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları” talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 41 kişi ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Previous post
7 ay sonra ilk duruşma: HDP’li Bilgen'e tahliye çıkmadı
Next post
Diyadin’de fırıncı çocukları öldüren polisler hakkında 2 yıl sonra soruşturma kararı