Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’ya destek eyleminde gözaltına alınan Berkin Elvan’ın annesinin kolu kırıldı

Gülmen ve Özakça’ya destek eyleminde gözaltına alınan Berkin Elvan’ın annesinin kolu kırıldı

HABER MERKEZİ – 156 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de yapılan destek yürüyüşüne müdahale eden polis, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polisin ters kelepçe aktığı ve bu sırada sol kolunu kırdığı Gülsüm Elvan ve 15 kişi gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 156’ıncu gününde devam ediyor.

İki eğitimci için her hafta olduğu gibi bu haftada 19:30’da İstanbul Kadıköy’de bir araya gelenler “Açlık grevi 156’ncı gününde, işimizi geri istiyoruz” pankartını açarak, “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganını attı.

Eylem alanını ablukaya alan polis henüz basın açıklaması yapılmadan kitleye müdahale etti.

Müdahale sırasında 14 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan da bulunuyor.

Avukat Tamer Doğan, Gülsüm Elvan’a ters kelepçe takıldığını söyledi.

Öte yandan polis, basın mensuplarının yan yana durmaları halinde onları da gözaltına almakla tehdit etti.

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi’ne götürülen Gülsüm Elvan’ın sol kolunun kırıldığı ortaya çıktı. Elvan, ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan ve aralarında Özge Elvan’ın da bulunduğu 15 kişi de gece saatlerinde emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.




Önceki Haber
“Kadın tutuklular ‘sürüklenmemek’ için saçlarını kazıttı” iddiası
Sonraki Haber
Mısır’da tren kazası: Hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.