Ana SayfaGüncelGülsüm Elvan: ‘Kolum kırıldı’ dedim, ters kelepçeyi sökmediler

Gülsüm Elvan: ‘Kolum kırıldı’ dedim, ters kelepçeyi sökmediler

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de dün açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için yapılan eylemde polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındığı sırada kolu kırılan Gülsüm Elvan yaşadıklarını anlattı. Elvan, “‘Kolum kırıldı’ dedim, ters kelepçeyi sökmediler. Bu ülkede işkence var, zulüm var. Bütün dünya duysun, görsün bunu” dedi.

Kadıköy’de dün 156 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de yapılan destek yürüyüşüne müdahale eden polis, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı.

Gülsüm Elvan’ın gözaltına alındığı sırada sol kolu kırılmıştı.

Elvan ve 15 kişi gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Evrensel gazetesinden Erdi Tütmez’e konuşan Gülsüm Elvan, kolunun kırılmasına rağmen hastaneye ters kelepçeli bir şekilde götürüldüğünü söyledi.

Elvan yaşadıklarını şöyle anlattı:

Yanımda kızım ve kızımın hocası da vardı. Gazeteci arkadaşlarımızla sohbet ediyorduk. Ve bir anda müdahale başladı. Etrafımızı sardılar. Ben de saldırı üzerine ‘Yapmayın, etmeyin.’ diye bağırdım. Beni ve kızımı gözaltına aldılar. Ve ters kelepçe taktılar. Ben o an saldırı sırasında kolumun kırıldığını hissettim. Bunu söyledim ancak ‘Anahtarı bulamadık’ diyerek kelepçeyi çözemediler. Uzun süre böyle kaldım. Hastanede kelepçeyi çıkardılar.

Bu ülkede işkence var, zulüm var. Bütün dünya duysun, görsün bunu. Kolumun kırılması hiçbir şey değil. Bana öyle bir yürek yarası verdiler ki kolumun kırılması hiç bir şey. Bana kapanmayan bir yara verdiler.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beatles heykelinin yerine 'alışveriş merkezi' yapılmak isteniyor: 'Let it be' diyenler karara karşı sokakta
Sonraki Haber
Pakistan'da ayrımcılığa karşı yasa tasarısı onaylandı: Trans hakları güvence altına alınacak