Ana SayfaGüncelHasta tutuklu Ahmet Bayar tahliye edildi

Hasta tutuklu Ahmet Bayar tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan akciğer kanseri Ahmet Bayar, tahliye edildi. Bayar’ın ağrılarının şiddetlendiği ve bilinç kaybı yaşadığı bu ayın başında haberlere yansımıştı.

3 yıl 45 gün kesinleşmiş hapis cezası alan ve 4 ayı aşkın süredir Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan akciğer kanseri Ahmet Bayar, tahliye edildi.

Bayar sağlık durumunun giderek kötüleşmesi üzerine acil olarak, akciğer enfeksiyonu tanısıyla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı.

Bayar ve ailesinin 31 Mart’tan bu yana Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık kurulundan beklediği rapor bugün çıktı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık kurulu tarafından düzenlenen raporda, şöyle denildi:

Hükümlüye ikinci basamak radyoterapi ve kemoterapi uygulandığı, hastalıkta ilerleme söz konusu olduğundan, hayati tehlikesinin söz konusu olduğu, kemoterapi sürecinin süreklilik arz ettiği, hastalığı ve uygulanan tedaviler nedeniyle yaşamını tek başına idame ettiremeyeceği, metastazi evre 4 akciğer kanseri nedeniyle cezaevi koşullarında kalmasının uygun olmadığı 6 ayda bir kontrolünün uygun olduğu…

Raporla birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararı verdiği öğrenildi.

Hasta tutuklu Bayar bilinç kaybı yaşıyordu

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Hayati Yıldız, 2 Ağustos’ta avukatları aracılığı ile gönderdiği mektupta aynı cezaevinde tutuklu bulunan hasta tutuklu Ahmet Bayar’ın durumuna dikkat çekmiş ve Bayar’ın ağrılarının şiddetlendiğini ve bilinç kaybı yaşadığını belirtmişti.

Hasta tutuklu Bayar bilinç kaybı yaşıyor: ‘Artık cezaevinde olduğunun bile farkında değil’