Ana SayfaGüncelHDP Eş Genel Başkanı Kemalbay: IŞİD’liler gözaltında misafir gibi ağırlanıyor

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay: IŞİD’liler gözaltında misafir gibi ağırlanıyor

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, bir IŞİD’linin üzeri aranmadan gözaltına alınıp bir polisi öldürdüğü olaya ilişkin,  “Daha birkaç gün önce Gülsüm Elvan nasıl gözaltına alınmıştı? Kolu kırılmış, kırık kolu arkadan kelepçelenmiş, kırık kolla saatlerce gözaltında tutulmuştur. Fakat IŞİD militanları gözaltında misafir gibi ağırlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır ve İstanbul’un ardından Van’da sürdürülen ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son durağı 15 Ağustos (yarın) itibariyle İzmir’de olacak.

Nöbet öncesi açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, IŞİD’lilerin gözaltında misafir gibi ağırlandığını söyledi.

Dün Vatan Emniyeti’nde yaşanan ve 1 polisin ölmesi ile sonuçlanan olayı hatırlatan Kemalbay, “Bir IŞİD militanı yakalanıyor. Zanlı, üzeri doğru düzgün aranmadan gözaltına alınıyor ve kelepçelenmiyor. Sonucunda bir polis memuru öldürülüyor. Daha birkaç gün önce Gülsüm Elvan nasıl gözaltına alınmıştı? Kolu kırılmış, kırık kolu arkadan kelepçelenmiş, kırık kolla saatlerce gözaltında tutulmuştur. Sizler buraya girerken kaç aramadan geçiyorsunuz” dedi.

Devletin işleyişine işaret eden Kemalbay sözlerini şöyle sürdürdü:

Kürt coğrafyasında her sokak başında arama tarama işlemi, her sokak başında kamera var. Fakat IŞİD militanları gözaltında misafir gibi ağırlanıyor. Gülsüm Elvan o eyleme şunun için gitmişti: Berkin’in getiremediği ekmeği Nuriye ve Semih yiyemiyor demişti. Nuriye ve Semih’in sesi olmak için Gülsüm Elvan sokakları terk etmedi. Barışçıl bir eylem için sokaktaydı. Bu işlem devletin nasıl bir işleyişinin olduğunu gösteren bir durumdur.

“İçeride 5 bine yakın HDP’li var ama bizi bitiremeyeceksiniz”

Cezaevlerinde 5 bine yakın HDP’li tutuklunun olduğunu belirten Kemalbay, “Ama buna rağmen bu partiyi bitiremeyeceksiniz” diye konuştu:

Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, meclis üyelerimiz içeride. Bu kadar demokratik siyaseti yok ediyorsunuz, bir partiye bu kadar saldırıyorsunuz ama bu partiyi bitiremiyorsunuz. Bitiremeyeceksiniz. Bu operasyonların artık bitmesi gerekiyor. Savaş politikalarının durması gerekiyor. Ama AKP bu politikalardan vazgeçemez, ülkeyi şiddetsiz, baskısız yönetemez.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
1 yıl 6 ay hapis cezası almıştı: Gazeteci Murat Çelikkan Kırklareli Cezaevi'ne girdi
Sonraki Haber
Hasankeyf'te 'tehlike var' iddiasıyla yıkım başladı: 'Keyfi yıkım doğal dokuya zarar veriyor'