Ana SayfaÇalışma YaşamıHDP’li Paylan’dan İBB’ye ‘suç üstü’: İşçiler belediyeye ait kamyonet kasasında

HDP’li Paylan’dan İBB’ye ‘suç üstü’: İşçiler belediyeye ait kamyonet kasasında

HABER MERKEZİ – Sakarya’da mevsimlik işçileri aracın römorkunda taşıyan bir traktörün devrilmesi sonucu 7 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinin üzerinden henüz bir hafta geçmemişken, bu kez İstanbul’da hem de büyükşehir belediyesine ait bir kamyonetin işçileri aracın kasasında taşıdığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntüleri paylaşan kişi ise HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’dı. Paylan belediyeye ve Kadir Topbaş’a, “İşçileri neden kamyonet kasasında taşıyorsunuz?” diye sordu.

Hemen her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı Türkiye’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir kamyonet işçileri aracın kasasında taşırken görüntülendi.

Görüntüleri kayıt altına alan kişi ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan’dı.

Paylan’ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı görüntüdeki aracın üzerinde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü” yazdığı, aracın kasasında ise çok sayıda işçi olduğu görünüyor.

Çektiği görüntüleri paylaşarak büyükşehir belediyesine ve belediye başkanı Kadir Topbaş’a “İşçileri neden kamyonet kasasında taşıyorsunuz?” diye soran HDP’li vekile belediyenin yanıtı ise “Gereğinin yapılması için konu yetkili birimlere iletilmiştir” oldu.

İşte HDP’li Paylan’ın bizzat kayıt altına aldığı, iş cinayetine ‘davetiye çıkaran’ o görüntüler:


Gazete Karınca