Ana SayfaDünya‘Her iki taraf da suçlu’ söylemini tekrarlayan Trump protesto edildi: Dört gözaltı

‘Her iki taraf da suçlu’ söylemini tekrarlayan Trump protesto edildi: Dört gözaltı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump bugün Phoneix’te düzenlediği ‘destek’ mitinginde ‘Charlottesville olaylarında hem faşistler hem anti-faşistler suçludur’ söylemini tekrarladı. Bu sırada dışarıda toplanan binlerce gösterici Trump’ı protesto etti, polis biber gazı ile müdahale ederek dört kişiyi gözaltına aldı.

ABD’nin Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde ırkçıların düzenlediği ‘Sağı Birleştirin’ protestoları sırasında 20 yaşındaki James Alex Fields Jr., Heather Heyer isimli anti-faşist kadını arabayla ezerek öldürmüş, 19 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

Reuters’ın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump’ın bu olayla ilgili yaptığı ‘Her iki taraf da suçlu’ açıklaması Trump’ın ülkede kendi partisinin üyeleri de dahil olmak üzere geniş kitlelerden tepki görmesine neden olmuştu.

‘Her iki taraf da suçlu’ söylemini tekrarladı

Trump bugün Arizona eyaletindeki Phoneix’te düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada da ‘beyazların üstünlüğünü savunanların da ırkçılık karşıtlarının da suçlu olduğu’ söylemini savunarak ‘kendisinin olaydan sonra yaptığı birlik çağrılarını gözardı eden televizyon medyasını’ suçladı:

Bunlar cidden yalancı insanlar. Kötü insanlar. Bence ülkemizi sevmiyorlar. Bu nefret gruplarına zemin veren tek yer medya.

Polis protestoculara müdahale etti, dört kişi gözaltında

Mitingden önce ‘büyük güvenlik önlemleri’ alınmasına rağmen binlerce insan bölgede toplanarak ABD Başkanı’nın açıklamasını protesto etti.

Trump’ın konuşması sırasında polis barışçıl gösteri düzenleyen protestoculara dağılmaları için biber gazı ile müdahale ederken göstericiler de polise şişe ve taşlar fırlattı.

Polis dört göstericiyi gözaltına aldı.

Previous post
'Erken değil baskın seçim hazırlığı var' diyen Baydemir: Son tutuklamaların nedeni bu
Next post
Bağdat'ta konuşan Çavuşoğlu: Erbil'den beklentimiz referandum kararının iptali