Ana SayfaDünyaHindistan’da sıra dışı bir hikaye: Gece kulübünde çalışan müslüman bir kadın

Hindistan’da sıra dışı bir hikaye: Gece kulübünde çalışan müslüman bir kadın

HABER MERKEZİ – Kadınlara yönelik baskının yoğun olduğu Hindistan’da Meherünnisa Şukat Ali isimli müslüman bir kadın gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Babasının karşı çıkışı nedeniyle eğitim alamayan Meherünnisa tüm zorluklara rağmen çalışıyor olmaktan mutlu.

Meherünnisa Şukat Ali, kadınlara dayatılan normların dışına çıkmanın güç olduğu ve tecavüzün her gün arttığı Hindistan’da gece kulübünde çalışarak kendine dayatılan sınırlara karşı çıkıyor.

Yeni Delhi’de bulunan ‘Social’ isimli gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışan Meherünnisa, çantaları arıyor, müşterilerin yanında uyuşturucu taşımadığından emin oluyor, kimin içeri girip, kimin giremeyeceğine karar veriyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre erkek ağırlıklı bir sektörde çalışan 30 yaşındaki Meherünnisa’nın gece kulübündeki görevi kadın müşterilerle ilgilenmek.

“İnsanlarla uğraşmak çok zor ama işimle mutluyum”

“İnsanlarla uğraşmak çok zor” diyen Meherünnisa, yine de işi ile mutlu olduğunu ve müşterilerin kendisini çok sevdiğini söylüyor.

“Social’ın sahibi Riyaz Amlani “Kadın konuklarımız kendilerini güvende hissetsin diye kadın çalışanlar işe almaya karar verdik ve Meherünnisa’dan çok memnununuz” diyor.

Meherünnisa iş çıkışı kendisi gibi bir gece kulübünde çalışan kız kardeşi Terennüm ile buluşup taksiyle eve doğru yola çıkıyor.

Kardeşi ve Meherünnida bu işten ayda toplam 30 bin rupi yani, yaklaşık 465 dolar kazanıyor.

Gece siyah, sabah rengarenk kıyafetlere bürünüyorlar

Sabah olduğunda gece giydikleri siyah kıyafetlerin aksine rengarenk elbiseler giyen kardeşler sokağa çıkıp günlük işlerini halledip spor salonuna gidiyorlar.

Babaları işten çıkarıldığından beri kız kardeşleri ve onların üç çocuğu da dahil olmak üzere tüm ailenin geçimini Meherünnisa ve Terennüm sağlıyor.

Erkek kardeşinin bazen hala kendisine aslında ne iş yaptığını sorduğunu ancak buna canının sıkılmadığını ifade eden Meherünnisa, anne ve babasının kendisine güvendiğini de sözlerine ekliyor.

Hindistan’da kadınların üçte birinden azı çalışabiliyor

Meherünnisa’nın annesi kızlarının okula gitmesi için çok uğraşmış ancak babaları bunu ‘uygun’ bulmamış.

Hindistan’da kadınlara dayatılan hayat: “Evlenip anne olup eşine hizmet etmekten ibaret”

Ülkede kadınların yalnızca üçte birinden azı çalışıyor. Bazılarının kapının önüne adım atması bile yasak.

 

Previous post
Kuzey Kore'nin vurmakla tehdit ettiği Guam'da savaş karşıtı gösteri: 'Bomba değil bilgi atın'
Next post
‘Sosyal medya dili, kuş dilini andırıyor’ diyen Yıldırım: Artık bir dur deme zamanı gelmiştir