Ana SayfaÇalışma YaşamıHükümet kamuda zam teklifini açıkladı, sendikalar ‘bu teklife kapalıyız’ dedi

Hükümet kamuda zam teklifini açıkladı, sendikalar ‘bu teklife kapalıyız’ dedi

HABER MERKEZİ – Hükümetin memurlara yaptığı zam teklifi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Jülide Sarıeroğlu 2018 ve 2019 için ilk ve son 5 aylar için yüzde 3 zam önerdiklerini açıkladı. Sendikalar ise teklife tepkili.

Memur sendikaları ile hükümet arasında yürütülen 4. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin memurlara yaptığı zam teklifi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Jülide Sarıeroğlu 2018 ve 2019 için ilk ve son 5 aylar için yüzde 3 zam önerdiklerini açıkladı.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise teklifi düşük bulduklarını belirterek, “Anlaşılan kamu işveren heyetinin önündeki hesap makinesi eski Türkiye’den kalmış” değerlendirmesini yaptı ve “Teklife kapalıyız” dedi.

Memur-Sen masaya, 3 alternatifli teklifle oturmuştu

İlk teklifte 2018 yılı için yüzde 10 + yüzde 6, 2019 yılı için de yüzde 10 + yüzde 8 zam isteyen Memur-Sen ikinci teklifinde ise 2018 ve 2019 yılında taban aylığa 75’er lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına, her iki yılında birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 7’şer zam talep etmişti.

Üçüncü teklifte ise, 2018’den itibaren ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam, 2018 yılı birinci ve ikinci altı ayında yüzde 6’şar zam, 2019 yılında birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam öngörülüyordu.

Devlet Personel Başkanlığı’nın, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen’i heyette kabul etmemesi üzerine, KESK toplantılara katılmamıştı.

KESK toplantılardan yer alsaydı OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerle ihraç edilen kamu çalışanlarının işe geri iadesini talep edecekti.