Ana SayfaGüncelİBB ve tüm belediyelere ‘sen de sor’: İstanbul’daki afet toplanma alanları nereler?

İBB ve tüm belediyelere ‘sen de sor’: İstanbul’daki afet toplanma alanları nereler?

HABER MERKEZİ – İstanbul için deprem riski gündemdeki yerini korurken 1999’daki depremden bu yana kentteki toplanma alanları yüzde 84 azalmış durumda. İstanbul Kent Savunması hazırladığı bir dilekçe ile İstanbullulara kentteki toplanma alanlarının neresi olduğu ve afet durumunda nereye sığınılacağı sorusunu belediyelere sormalarını öneriyor.

Marmara Depremi’nin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen ne İstanbul ne de deprem riski bulunan diğer kentler depreme hazır.

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi verilerine göre Türkiye’de 20 milyon yapı stokunun 7 milyonu güvenli olmaktan uzak.

Bunun yanı sıra 1999 depreminin ardından İstanbul’da ‘Afet Acil Eylemi Planı’ çerçevesinde belirlenen 493 boş alandan geriye yalnızca 77 adet toplanma alanı kalmış durumda.

Söz konusu alanların ise 20 hektardan büyük olmadığı, açık ve yeşil alanlar olarak ayrıldığı belirtiliyor.

Deprem riski gündemdeki yerini korurken İstanbul Kent Savunması, hazırladığı bir dilekçe ile bu soruyu belediyelere sormayı öneriyor.

İstanbul Kent Savunması konuyla ilgili paylaştığı mesajında “İBB ve tüm belediyelerden, afet toplanma alanlarını açıklamalarını talep ediyoruz, nereye sığınacağız?” sorusuna yanıt istiyor ve İstanbulluların da belediyelere bu soruyu sormalarını öneriyor.


Kent Savunması’nın hazırladığı dilekçeye BURADAN ulaşabilir ve belediyeye yukarıdaki soruyu yöneltebilirsiniz.


18 yıl geçti: Türkiye’de 7 milyon yapı hala güvensiz