Ana SayfaÇalışma Yaşamıİhraç edildiği üniversiteye geri dönen Yiğiter’e ‘özel yönetmelik’: Öğrenci olarak girmesi de engellendi

İhraç edildiği üniversiteye geri dönen Yiğiter’e ‘özel yönetmelik’: Öğrenci olarak girmesi de engellendi

HABER MERKEZİ – KHK ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, sınavda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanmıştı. Ancak Ankara Üniversitesi, 8 Ağustos 2017 tarihinde çıkardığı yönetmeliğin kayıtla ilgili bölümüne ‘kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir’ maddesi ekledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanmıştı.

Böylelikle Yiğiter, öğretim görevlisiyken ihraç edildiği okuluna öğrenci olarak dönecekti ancak Ankara Üniversitesi, Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.

Üniversite kayıt işlemleri için geçerli olan yönetmeliğin 5. maddesinin 7. bendine “Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almamış veya herhangi bir nedenle kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir” cümlesini ekledi. Ve bu madde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı 8 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle birlikte ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter üniversite sınavına girerek kazandığı Radyo Televizyon Sinema bölümünde öğrenim göremeyecek.

Yiğiter ile birlikte ihraç edilen tüm kamu görevlilerinin ve akademisyenlerin de Ankara Üniversitesi’nde öğrenim görme hakkı engellenmiş oldu.

‘Meclis’in yapabileceği düzenlemeyi, Rektör İbiş yapıyor’

Medyascope.tv’ye açıklamalarda bulunan Yiğiter, yönetmeliğin değiştirildiği tarihe vurgu yaptı, kendisine yönelik özel eklendiğini savunarak, şunları söyledi:

Bu konu eğitim öğretim hakkıyla ilgili. Bir cani düşünün veya insanlık suçlusu düşünün. Hakkında verilmiş kesinleşmiş hüküm dahi olsa Ankara Üniversitesi’nde öğrenci olabilir. Kazansa gelip kayıt olabilir. Bizim böyle öğrencimiz de oldu. Bir caniye dahi uygulanan temel bir hak KHK ile ihraç edilen bize uygulanmıyor. O zaman artık ben insan değilim.

Yiğiter, şöyle devam etti:

Resmi Gazete Erkan İbiş’in blog sitesine döndü. istediğini atıyor, istediğini yapabiliyor. Anayasada düzenlenmiş bir hak hakkında sınırlandırma ancak kanunla yapılır. Yasamanın elindeki güçlerin bir bürokrat tarafından ele geçirilmesi demek bu. Sadece Meclis’in, yasamanın yapabileceği bir düzenlemeyi Rektör Erkan İbiş bana yönelik yapabiliyor.

Cenk Yiğiter, dün dihaber’e yaptığı açıklamada ilk hedefinin Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş hakkında belgesel yapmak olduğunu söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sadece 12 ışık yılı uzaklıktalar: 2 gezegende 'yaşam belirtisi'
Sonraki Haber
Mülteciler bottan denize atıldı: 55 kişi hayatını kaybetti