Ana SayfaÇalışma Yaşamıİhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak girdi: İlk hedefim Rektör İbiş’in belgeselini çekmek

İhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak girdi: İlk hedefim Rektör İbiş’in belgeselini çekmek

HABER MERKEZİ – KHK ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS’de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı.

Böylelikle Yiğiter, öğretim görevlisiyken ihraç edildiği okuluna öğrenci olarak döndü.

‘Buruk bir mutluluk’

Cenk Yiğiter

dihaber’e konuşan Yiğiter, “Öğrenci olarak gireceğim okul maalesef kovulduğum okul değil, pek çok hocamız ihraç edildi bu yüzden döneceğim okul aslında bir enkaz. Bu yüzden buruk bir mutluluk var” dedi.

Okulda öğrenci arkadaşlarıyla birlikte ihraç edilen akademisyenler için mücadele yürüteceğini söyleyen Yiğiter, “Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte hocalarımızın dönme sürecini hızlandırmak için orada da bir mücadele yürüteceğiz. Hocalarımızın okulumuza tekrar dönmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İlk hedefi: Rektör İbiş’in belgeselini çekmek

Özellikle sinema derslerine katılmak istediğini ve ilk hedefinin ise Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’i konu alan bir belgesel çekmek olduğunu belirten Yiğiter, şöyle devam etti:

İlk hedefim Rektör İbiş ile ilgili bir belgesel çekmek olacak. Rektörlerin siyaset yapması yasaktır ancak İbiş, AKP’nin siyaset akademisinde ders vermişti, verdiği dersin adı ‘Radyasyon, İnovasyon ve İnsan’ idi. Bende onun verdiği bu derse gönderme olarak belgeselimin adını ‘Radyasyon İnovasyon ve İbiş’ koyacağım. Hatta bu bir ödev de olabilir, ödevi yapmak için kendisi ile de görüşme yapabilirim.