Ana SayfaGüncelİhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak girişi engellenen akademisyen: Bunun adı Nazi hukuku

İhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak girişi engellenen akademisyen: Bunun adı Nazi hukuku

HABER MERKEZİ – İhraç edildiği üniversiteye öğrenci olma hakkı kazanan Dr. Cenk Yiğiter, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün kayıt hakkını engelleyen yönetmelik değişikliğine itiraz dilekçesi verdi. Yiğiter, “Ben kamu görevinden ihraç edildim yurttaşlıktan değil” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girerek, aynı üniversitenin Radyo ve Televizyon Bölümü’nü kazanmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Ankara Üniversitesi Rektörü, çıkardığı yönetmelikle Yiğiter’in kayıt yapmasını engellemişti.

Eğitim hakkının engellenmesine ilişkin bugün itiraz dilekçesi veren Yiğiter, kendisine destek veren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim Sen MYK üyeleri ve CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte rektörlük binası önünde açıklama yaptı.

Dilekçe vermeden önce Rektörlük binası önünde konuşan Cenk Yiğiter, “Kamu otoritesi eğim hakkımı yönetmelik değişikliğiyle engellerse, yarın başka bir otorite ‘ihraç edilenlerin çöplerini toplamıyoruz’ diyebilir. Ben kamu görevinden ihraç edildim, yurttaşlıktan değil” dedi.

Türkiye’de hukukun bittiğini söyleyen Yiğiter, “Burada başka bir hukuk var. Rektör Erkan İbiş bağımsız bir devlet kurduğunu düşünüyor. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını tanımıyor.  İhraç edilen insanlar yurttaş olmaktan çıkartılmak isteniyor” diye konuştu.

Uygulamaların ‘Nazi hukuku olduğunu’ da dile getiren Yiğiter, şöyle devam etti:

Bunun adı Nazi hukukudur. KHK ile ihraç edilenler eğitim öğretim hakkından yaralanamaz demek, 28 Şubat’tır. O zaman insanların nasıl başörtüsü var diye eğitim hakkı engellenmişse, şuanda da ‘sen KHK ile ihraç edilmişsen, biz seni eğitim ve öğretim hakkından mahrum ederiz’ diyorlar. Ben KHK ile kamu görevinden ihraç edildim, yurttaşlıktan, insan olmaktan değil. Ben kamu hizmetinden faydalanmak istiyorum.