Ana SayfaÇeviri‘İlk kez oldu’: Dünya’ya 550 ışık yılı uzaklıktaki Antares Yıldızı fotoğraflandı

‘İlk kez oldu’: Dünya’ya 550 ışık yılı uzaklıktaki Antares Yıldızı fotoğraflandı

HABER MERKEZİ – Şilili gök bilimciler ‘kırmızı süper dev’ olarak bilinen ve dünyadan 550 ışık yılı uzaklıktaki Antares Yıldızı’nın fotoğrafını çekmeyi başararak ilk defa Güneş hariç bir yıldızın ayrıntılı görüntüsünü elde etmiş oldu.

Bu zamana kadar Dünya’dan 550 ışık yılı uzaklıkta bir ‘kırmızı süper dev’ olan Antares de dahil gökyüzündeki bütün yıldızlar bizim için çıplak gözümüzle görebildiğimiz ‘iğne ucu kadar’ parlak nesnelerdi.

Fakat Şili’deki European Southern Observatory’den araştırmacılar Antares’in bir fotoğrafını çekerek bu zamana kadar Güneş hariç bir yıldızın elde edilmiş en ayrıntılı görüntüsüne ulaşmayı başardı.

Güneş’in beş katı ‘kırmızı süper dev’ ile ilgili araştırmalar devam ediyor

Işığındaki kırmızımsı yansımadan dolayı ‘kırmızı süper dev’ denen ve Güneş’in beş katı büyüklüğüyle gökyüzündeki en parlak 15. yıldız olan Antares’in kilometre hesabıyla bizden uzaklığı ise 5.203.550.000.000.000 km.

Bilim insanları Antares’in farklı bölgelerinde farklı hareketler gösteren kütleleri incelemeye devam ederken, sıcaklık ve ışık üreten plazma kütleleri olan yıldızlar ile ilgili birçok ‘bilinmeyen’ gizemini hala koruyor.


Karınca Dış Haberler

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anayasa Mahkemesi'nden itiraf: 'Okumadan karar vermişiz'
Sonraki Haber
İran'dan şekilci yasak: 'Çirkin insanlar' öğretmen olamayacak