Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİntihar etti denilen kadın için görgü tanığı iddiası: Eşi tarafından darp edilip, denize itildi

İntihar etti denilen kadın için görgü tanığı iddiası: Eşi tarafından darp edilip, denize itildi

HABER MERKEZİ – Urfa’da 8 ay önce Hakan Kara ile ‘imam nikahı’yla evlenerek Bursa’ya giden Arzum Özbey’in denize atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti. Olayın görgü tanığı ise Özbey’in intihar etmediğini evlendirildiği erkek tarafından darp edilip denize itildiğini ileri sürdü.

Geçtiğimiz hafta Salı günü (1 Ağustos) Gebze – Topçular arasında sefer yapan feribottan denize atlayarak intihar ettiği iddia edilen 25 yaşındaki Arzum Özbey’in cenazesi dün memleketi Urfa’da toprağa verildi.

Özbey’in 8 ay önce ‘imam nikahı’ ile evlendiği Hakan Kara ile feribotun güvertesine çıktıktan sonra tartıştığı ve bu esnada denize atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Dihaber’de yer alan habere göre ise hayatını kaybeden kadının babası Salih Özbey, kızının adli suçtan 20’den fazla kaydı bulunan damadı tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

‘Kızım şiddet ve baskı altındaydı’

Hayatını kaybetmeden önce kızının kendisini aradığını söyleyen baba Özbey, şunları aktardı:

Kızım eşi tarafından öldürüldü. Eşi, kızıma sürekli baskı ve şiddet uyguluyordu. En son şiddet uyguladıktan sonra erkeğin ailesi tarafından bir çözüm bulmak amacıyla Bursa’ya çağrıldım. Bursa’ya gittiğimde şahıs kızımı alıp kayıplara karışmıştı. Polis ve jandarma eşliğinde aramamıza rağmen bulamadık.

Sonra İstanbul Eski Hisar Jandarma Karakolu bizi aradı. Olay basında intihar diye geçti ancak o intihar etmedi. Kızım onu aradığımız saatlerde beni arayarak titrek bir ses tonuyla ‘Beni bir daha aramayın, gelmeyin’ dedi. Bunları tehdit altında söylediğini anladım. 25 yıllık babasıyım, kızımı iyi tanıyorum. Bu nedenle onun baskı altında konuştuğunu fark ettim.

Olaydan sonra bayılma rolü yaparak oradan kaçtığı ileri sürülen Hakan Kara’nın başka bir evliliği ve 6 çocuğunun daha olduğunu kızı yaşamını yitirdikten sonra jandarmadan öğrendiğini iddia etti.

Görgü tanığı: Kara, Özbey’i darp edip denize itti

Baba Özbey, olayın görgü tanığının jandarmada verdiği ifadede Kara’nın Özbey’i darp ederek denize ittiğini söylediğini aktardı:

Kara hakkında suç duyurusunda bulundum. Bir gün öncede kızımı darp etmiş. Otopsi raporuna da yansıdı. Hala vücudunda morluklar vardı. Bu kişi daha öncede bir evlilik yapmış ve evlendiği kadının ailesini silahla yaralamış. Bu olay Bursa’da olmuş. Bu bilgileri de orada hem onları tanıyanlardan, hem jandarma komutanlığından aldık. Üstelik Hakan Kara yıllarca kardeşi Hasan Kara’nın kimliği ile yaşıyormuş.

“Şiddet görüyorum, geri gitmek istemiyorum”

Arzum Özbey’in yakınları, kadının yaklaşık 1 ay önce Urfa’ya ailesinin yanına geldiğini ve “Şiddet görüyorum, geri gitmek istemiyorum” dediğini belirtti.