Ana SayfaGüncelİranlı generalin Türkiye ziyareti: İki ülke Kürtlere karşı ittifak arayışında

İranlı generalin Türkiye ziyareti: İki ülke Kürtlere karşı ittifak arayışında

HABER MERKEZİ – İki ülke arasında ‘soğuk rüzgarlar esiyor olmasına’ karşın İranlı generalin Türkiye ziyareti ne anlama geliyor? Konuyu köşesinde taşıyan Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’ye göre ziyaretin ardında yatan etkenin özeti iki ülkenin Kürtlere karşı ittifakından kaynaklı.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de üst düzey temaslarda bulunmuştu.

İran lideri Ayetullah Hamaney’in onayıyla Türkiye’yi ziyaret eden Bakıri, iki ülkenin de Irak Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna karşı olduğunu ifade ederek “Yapılmaması konusunda ısrarcıyız” demişti.

İranlı generalin Türkiye ziyareti hala gündemdeki yerini korurken, ziyarete dair bir değerlendirem de Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’den geldi.

Gazetedeki köşesinde “İranlı generalin çantasında ne vardı” başlıklı bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı, son dönemde Ankara ile Tahran arasında ‘soğuk rüzgarlar estiğine’ dikkat çekerek ziyaretin buna rağmen gerçekleştiğini belirtti.

Yazıya göre bu ziyaretin ardında yatan etkenin özeti ise iki ülkenin Kürtlere karşı ittifakından kaynaklı.

Çekirge’ye göre “İranlı generalin çantasında bir tek önemli konu vardı. O da Irak ve Suriye’nin kuzeyinde hızlanan Kürt devleti arayışları.”