Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçileri taşıyan traktör devrildi, yedi işçi hayatını kaybetti: ‘Kaza değil açık bir katliam’

İşçileri taşıyan traktör devrildi, yedi işçi hayatını kaybetti: ‘Kaza değil açık bir katliam’

HABER MERKEZİ – Sakarya’da fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı. Yazılı bir açıklama yapan DİSK Genel Başkan Kani Beko, işçilerin traktör römorkunda taşındığını belirterek buna ‘kaza’ denilemeyeceğini belirtti ve “Sakarya’da yaşanan açıkça bir katliamdır” dedi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktör, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi.

Traktörün devrilmesi sonucu aracın römorkunda bulunan yedi işçi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bunun üzerine olayın incelenmesi amacıyla müfettiş görevlendirdi.

DİSK Başkanı: Sakarya’da yaşanan açıkça bir katliam

7 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin ise yaralandığı olaya ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Başkan Kani Beko, “Sakarya’da yaşanan açıkça bir katliamdır” dedi.

Beko’nun yazılı açıklamasın şöyle:

60 lira yevmiye için açık römorklarda tıka basa taşınan bu insanlarımız, yaşamlarını kazanmak için çıktıkları yolda yaşamlarını kaybettiler. Öncelikle, ölen işçi kardeşlerimizin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Traktör römorkunda işçi taşınırken gerçekleşen bir olaya “kaza” demek, konuyu “fıtrat” diyerek geçiştirmek mümkün değil. Sakarya’da yaşanan açıkça bir katliamdır. Ve bu tarım işçilerinin öldüğü ilk katliam da değildir. İki yıl önce Manisa Gölmarmara’da ve öncesinde Isparta Yalvaç’ta yaşanan katliamların ardından, bu katliamların önlenmesi için yapılması gerekenler DİSK tarafından ifade edilmiştir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıkıma karşı bastonlu direniş
Sonraki Haber
İzmir'deki 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde söz kadınların