Ana SayfaDünyaİspanya’da asıl hedef bombalı saldırıymış

İspanya’da asıl hedef bombalı saldırıymış

HABER MERKEZİ – İspanya’nın Barcelona kentinde IŞİD’in üstlendiği saldırıyı düzenleyenlerin daha büyük bir saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Katalan polisi, Alcanar’daki patlamanın saldırganların planını bozduğunu belirtiyor.

İspanya’daki çifte saldırının şüphelilerinin çok daha büyük bir saldırıya hazırlandıkları ancak bu planlarını gerçekleştiremedikleri açıklandı.

Katalan polisinden yapılan açıklamaya göre Barcelona’ya 200 km uzaklıktaki Alcanar kentindeki bir evde patlayıcı imal ederken patlamanın olması saldırganların planlarını bozdu.

Böylece minibüs kiralayan saldırganlar Barcelona’daki saldırıyı gerçekleştirdi.

DW Türkçe’deki habere göre Katalan polisi yetkilisi Josep Lluis Trapero, “Barcelona’da bir ya da birden fazla saldırı planlıyorlardı. Ancak Alcanar’daki patlama bunu engelledi. Çünkü artık daha büyük ölçekli saldırılar düzenlemeleri için gerekli olan materyalleri kalmamıştı” dedi.

Alcanar’daki patlama

Polis, Alcanar’daki evde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın, şüphelilerin patlayıcı düzenekler yapmaya çalışırken gerçekleştiğini açıkladı.

Polis başlangıçta doğalgaz sızıntısı nedeniyle yaşandığı düşünülen patlamanın, Barcelona’daki saldırıyla bağlantısını daha sonra ortaya çıkarmıştı.

Alcanar kentindeki evin saldırıların üzerindeki sır perdesini aralayacağı düşünülüyor.

Ne olmuştu?

İspanya’nın Barcelona kentinde bir minibüs sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürmüş, 14 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu saldırıdan yaklaşık sekiz saat sonra ise bu kentin 120 kilometre güneyindeki Cambrils kasabasında, bir otomobilin kaldırımdaki yayaları ezdiği olayda altı sivil ve bir polis memuru yaralanmıştı. Sivillerden biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Araçta olan ve üzerlerinde sahte bomba yelekleri bulunan beş saldırgan ise polisle girdikleri çatışmada öldürülmüştü. Araçta balta ve bıçaklar bulunmuştu.