Ana SayfaDünyaİsrail Başbakanı Netanyahu ‘rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak’ ile suçlanıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu ‘rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak’ ile suçlanıyor

HABER MERKEZİ – İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ‘rüşvet, dolandırıcılık ve emanete hıyanet’ ile suçlanıyor. Netanyahu’nun kendisi hakkında ‘güzel yorumlar’ yayınlaması için bir gazete sahibine reklam yardımı teklif ettiği ve bir milyarderden rüşvet kabul ettiği de iddia ediliyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, iki ayrı davada ‘rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak’tan yargılanıyor.

İlk olarak ‘Dava 100’de , Netanyahu’nun tarafından gelen binlerce poundluk ‘lüks hediyeler’i kabul ettiği Hollywood’lu milyarder yapımcı Arnon Milchan ile ilişkileri araştırılıyor.

Raporlara göre Milchan’dan sigaralar ve şampanyalar aldıktan sonra Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye ‘Milchan’ın yeni ABD vizesi alabilmesi için’ lobi yapıyor.

Netanyahu’nun avukatı ise ‘bu iki yakın arkadaşın birbirine hediye vermesi, suç değil’ iddiasında.

‘Benim hakkımda daha iyi haber yap, diğer gazete kapansın’

‘Dava 2000’nin konusu ise Netanyahu’nun İsrail’de yayımlanan en büyük gazetelerden biri olan Yedioth Ahronoth’un sahibi Arnon Mozes’ten reklam yardımı yapmak kaydıyla kendisi hakkında güzel yorumlar yapmasını istemesi.

Netanyahu’nun Mozes’e ‘eğer kendisi hakkında Yedioth Ahronoth’tan daha iyi yorumlar yayınlarsa başka bir ‘Netanyahucu’ gazete olan Israel Hayom’un dağıtımını aksatacağını’ söylediği iddia ediliyor.

Amerikalı milyarder senatör Sheldon Adelson’ın sahibi olduğu ve bedava dağıtılan Israel Hayom’un dağırımının durması, Mozes’in bütün reklamları alabilmesi demek.

Eski genel kurmay başkanı tanıklık için ikna edilmeye çalışılıyor

İsrail Başsavcısı Avichai Mendelblit eski Genel Kurmay Başkanı Ari Harow’un tanıklık yapmaya ikna edilmesi konusunda ‘gelişme katedildiğini’ belirtti.

Hareetz’in haberine göre başbakanlık ofisi sözcüsü tüm iddiaları yalanlayarak politik karalama çalışması olduğunu iddia etti:

Başbakana yöneltilen suçlamaları tamamen reddediyoruz. Hükümeti değiştirme kulisleri yapılıyor fakat bunların başarısızz olacağı bir sebepten dolayı çok belli: Hiçbir şey olmayacak çünkü saklayacak bir şey yok.

Soruşturmada başbakana yakın görevlilerinin tanıklığı dinlenirken 17 Eylül’e kadar gizli yürütülmesi karara alındı.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
RTÜK'ten 'Kötü Kedi Şerafettin' cezası: Kedi asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü
Next post
Temmuz ayı iş cinayetleri: En az 205 işçi yaşamını yitirdi