Ana SayfaGüncelİstanbul Valiliği’nden ‘asker uğurlama’ genelgesi: ‘Asayişi bozan davranışlar var’, ihlal edenlere ceza

İstanbul Valiliği’nden ‘asker uğurlama’ genelgesi: ‘Asayişi bozan davranışlar var’, ihlal edenlere ceza

HABER MERKEZİ – İstanbul Valiliği, “asker uğurlama” konvoylarıyla ilgili yayımladığı genelgede kuralları ihlal eden davranışlara müsaade edilmeyeceği ve ihlal edenler hakkında yasal müeyyidelerin uygulanacağını açıkladı.

İstanbul Valiliği, havaya açılan ateşler nedeniyle yurttaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan  “asker uğurlama” konvoylarıyla ilgili genelge yayımladı.

NTV’nin haberine göre genelgede kuralları ihlal eden davranışlara müsaade edilmeyeceği ve ihlal edenler hakkında yasal müeyyidelerin uygulanacağı belirtildi.

Genelgede şu ifadeler yer aldı:

Kutsal bir Vatan görevi olan askerlik hizmeti nedeniyle uğurlamaların yapılması geleneklerimizde önemli bir yer tutmaktadır.

Ancak, son günlerde bu güzel geleneğimizin ruhuna uymayan, trafik düzenini aksatan, vatandaşımızın genel güvenliğini ve asayişi tehlikeye düşürücü davranışlarla karşılaşılmaktadır. Asker uğurlama geleneğini istismar ve kuralları ihlal eden bu tür davranışlara müsaade edilmemesi, aykırı davranışta bulunanlar hakkında yasal müeyyidelerin uygulanması ve konunun sıralı amirlerce hassasiyetle takip edilmesi hususunda; Bilgi ve gereğini önemle rica ederim.