Ana SayfaGüncelİstanbul’da ESP’ye bomba süsü verilmiş bir paket bırakıldı

İstanbul’da ESP’ye bomba süsü verilmiş bir paket bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da ESP Sultangazi İlçe binasının önüne bomba süsü verilmiş ve tehdit içerikli bir paket bırakıldı. Paketi incelemek için gelen polis tutanak tutulmasına izin vermedi.

İstanbul’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Sultangazi İlçe Örgütü’nün kapısına bomba süsü verilmiş bir paket bırakıldı.

Sabah saatlerinde parti binasına giden ESP’liler kapının önünde, “ESP teröre desteklerini durdur aksi takdirde biz durdururuz Ülkücü Direniş Teşkilatı (ÜDT)” yazılı paketi buldu.

ETHA’da yer alan habere göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Yöneticisi İlkay Oflaz, olay yerine gelerek polise haber verdi.

Oflaz, bir süre sonra akrep tipi iki zırhlı araçla olay yerine gelen polislerin içinde patlayıcı olup olmadığı bilinmeyen paketi rahatlıkla alıp araca fırlattığını anlattı.

‘ESP paket bıraktığı yere tutanak mı veriyor ki biz verelim?’

ETHA’da yer alan habere göre polisin bu tavrına tepki gösterdiklerini söyleyen Oflaz, polisi tutanak tutulsun diye çağırdıklarını ancak onların ‘ilginç’ bir tepki gösterdiğini söyledi:

HDP İl Yöneticisi olduğumu ve bu olayın peşini bırakmayacağımızı söyledim. Derhal tutanak tutulmasını istedim. Polis bana, ‘ESP paket bıraktığı yerlere tutanak mı veriyor sanki biz verelim’ dedi. Güya parmak izi alacaklarmış o yüzden paketi götürdüler.