Ana SayfaGüncelİstanbul’dan Ankara’ya pedal çeviren avukatlar Yüksel’de gözaltına alındı

İstanbul’dan Ankara’ya pedal çeviren avukatlar Yüksel’de gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya  destek vermek için İstanbul’dan Ankara’ya pedal çeviren avukatlar Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten, Yüksel Caddesi’ne vardı. Caddede 273 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemine müdahale eden polis avukatlar Ezgi Çakır, Süleyman Gökten’in de aralarında olduğu 4 kişiyi gözaltına aldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 153’üncü gününe girerken, Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemi de 273’üncü gününde devam etti.

Eylemin 273’üncü gününde, Gülmen ve Özakça’nın durumuna dikkat çekmek için çocuklarını da yanlarına alarak İstanbul’dan bisikletle Ankara’ya gelen Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten ile Celal Akgün de katıldı.

Meşrutiyet Caddesi’ne gelen ve burada kısa bir açıklama yapan Süleyman Gökten, Gülmen ve Özakça’ya tecrit uygulandığını ve bu tecridi kırmak için yola koyulduklarını belirtti.

Gökten, “Biz Nuriye ve Semih için İstanbul’dan pedal çevirerek Ankara’ya geldik. Hedefimiz hep beraber gelmekti. 9 günde gelecektik. Gebze’den sonra polisin engellemesiyle karşılaştık. Nuriye ve Semih direnişe başladıktan sonra direnişin yükselmesi ile Nuriye ve Semih’in direnişini tecrit etmek için onları tutukladılar” dedi.

Avukat Gökten, Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemlere katılan kamu çalışanlarının ev hapsi ve gözaltılarla tehdit edildiğine işaret ederek, “Bizim evimiz Yüksel’dir” dedi.

Açıklamanın ardından Çakır, Gökten ve Akgün bisikletleriyle, polisin İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapılmasına izin vermemesi üzerine Konur Sokak’ta toplananların yanına geldi.

Polis Konur Sokak’ta toplananlara müdahale etti. Açılan pankartı yırtan polis, Ezgi Çakır, Süleyman Gökten, Celal Akgün ile soyadı öğrenilemeyen Volkan adlı yurttaş darp edilerek gözaltına aldı.

Previous post
Diyadin’de fırıncı çocukları öldüren polisler hakkında 2 yıl sonra soruşturma kararı
Next post
NATO devreye girdi: Türkiye'den Almanya'ya Konya izni