Ana SayfaDünyaİtalyan polisi, mültecileri ‘bir kez daha’ yerinden etmek istedi: 2 kişi gözaltında

İtalyan polisi, mültecileri ‘bir kez daha’ yerinden etmek istedi: 2 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – İtalya’da mültecileri başkent Roma’da kamp kurdukları yerden tahliye etmek isteyen polis durumu protesto eden mültecilere tazyikli su ile müdahale etti, iki kişi gözaltına alındı.

İtalya’nın başkenti Roma’daki Piazza Indipendenza’da birçoğu Eritrealı olan ve Afrika’daki rejimlerden kaçan yaklaşık 400 mülteci dört yıl önce bir binayı işgal etmiş, bina çevresinde kamp kurmuştu.

Dün sabah saatlerinde kaldıkları alandan tahliye edilmek istenen mülteciler protesto gösterisi düzenledi, polis tazyikli su ile ile müdahale etti.

‘Biz alternatif önerdik, radikal solcuların aklı ile kaldılar’

Roma Şehir Konseyi bölgeyi yanmış battaniyelerle kaplı bir hale dönüştüren müdahaleden sonra “Biz mültecilere alternatif bir çözüm önerdik, çoğu kabul etmedi” dedi ve bununla ilgili ülkedeki ‘radikal solcu’ları suçladı.

Biri canlı yayında röportaj verirken olmak üzere iki mülteci gözaltına alındı.

‘Mülteciler iki kez kurban ediliyor’

İnsan hakları örgütleri polisi ‘orantısız güç uygulamak’ ile suçlarken, Katolik bir yardım kuruluşu “Mülteciler iki kez kurban ediliyor, bir kere ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar şimdi ise tahliyeye zorlanıyorlar” dedi.

Komşu ülkeler Fransa ve Avusturya’nın katı sınır kuralları dolayısıyla mültecilerin İtalya’da sıkışması onları her geçen gün daha zor koşullara mahkum ediyor.


Karınca Dış Haberler