Ana SayfaBilim ve TeknolojiKadınların beyni erkeklerinkinden daha aktif

Kadınların beyni erkeklerinkinden daha aktif

HABER MERKEZİ – ABD’de bilim insanları yaptıkları araştırma sonucu kadınların beyinlerinin erkeklerin beyninden daha aktif çalıştığı sonucuna vardı.

ABD’de Amen Kliniğinde görevli bilim insanları insan beyni üzerine yaptıkları araştırmanın sonucunu “Alzheimer’s Disease” dergisinde yayımladı.

Bilim insanları araştırmada, 9 klinikten sağladıkları 46 bin 34 beyin ileri görüntüleme tekniğiyle elde edilen verileri karşılaştırdı.

26 bin hastanın normal aktiviteleri incelendi

Araştırmada 119 sağlıklı gönüllünün ve beyin travması, bipolar bozukluk, mizaç bozukluğu, şizofreni, psikotik bozukluk ya da dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğu geçmişi olan 26 bin 683 hastanın normal aktiviteleri ve yoğunlaşma gerektiren bir iş yaptıkları sırada beyinlerindeki 128 bölgeden alınan 46 bin 34 veri incelendi.

Veriler ve analizler sonucu, kadınların beyninin birçok bölgesinin erkeklerinin beyninden önemli ölçüde daha aktif olduğu ortaya çıktı.

NTV’de yer alan habere göre kadınların beyninin, özellikle odak ve dürtü kontrolüyle ilişkili prefrontal kortex ve duygu durumu ile kaygıyla bağlantılı limbik ve duygusal bölgelerinin daha aktif çalıştığı tespit edildi.

Sonuçlara göre erkeklerin ise görsel ve koordinasyon kısımları daha aktif.

Kadınlarda alzheimer daha yüksek

“Alzheimer’s Disease” dergisinin baş editörü, Texas Üniversitesinden Dr. George Perry de “Cinsiyet farkının, beyin fonksiyonlarındaki fizyolojik ve yapısal kökenini tam olarak tanımlamak, alzheimer hastalığını açıklığa kavuşturacak” diye konuştu.

Araştırmalara göre alzheimer kadınlarda erkeklere oranla daha yüksek oranda görülürken, erkeklerde dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğuna daha fazla rastlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
82 yaşında uygulama yazdı, geliştirdiği oyun 42 bin kez indirildi
Sonraki Haber
Google bir kez daha cinsiyetçilik ile gündemde: Kadın çalışanlardan toplu dava