Ana SayfaGüncelKadri Gürsel’den mesaj: ‘Demokrasi nöbetini Silivri’de tutmaya hazırım’

Kadri Gürsel’den mesaj: ‘Demokrasi nöbetini Silivri’de tutmaya hazırım’

HABER MERKEZİ – CHP’li vekil Erdin Bircan, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yayın danışmanı Kadri Gürsel ile görüştü. Gürsel, Bircan aracılığıyla paylaştığı mesajında “Demokrasi nöbetini Silivri’de tutmaya hazırım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü (IP) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yayın danışmanı Kadri Gürsel ile Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ile görüştü.

Gürsel, Bircan aracılığıyla bir mesaj paylaştı.

Mesajında, ‘adaleti çürümüş bir Türkiye’nin bekasının tehlikede olduğunu’ ifade eden Gürsel, “Demokrasi nöbetini Silivri’de tutmaya hazırım” dedi.

Gürsel’in mesajının tamamı ise şöyle:

Davamızın 11 Eylül’deki ikinci duruşmasında bize yönelik suçlamaların, hukuksuz, akıl ve mantık dışı olduğunu bir kez daha ve bu kez farklı biçimde göstereceğiz. Sonuç ne olur bilemem ama bu siyasi bir dava. Şundan eminim, bize ve gazeteciliğe yöneltilen siyasi suçlamaları boşa çıkarmak yoluyla hukuku savunacağız. Demokrasi nöbetini Silivri’de tutmaya hazırım. Adaleti çürümüş bir Türkiye’nin bekası tehlikededir. Cumhuriyet davasında sonuç ne olursa olsun elimizde yaşanabilir bir Türkiye kalabilirse bu dava da eninde sonunda beraat edeceğiz, bundan eminim.