Ana SayfaGüncelKırılgan kalem uçlarını sanat eserine dönüştürüyor

Kırılgan kalem uçlarını sanat eserine dönüştürüyor

HABER MERKEZİ – Mardin’de yaşayan 19 yaşındaki Ramazan Bala kırılgan kurşun kalem uçlarından birbirinden dikkat çekici figürler yaratıyor.

Mardin’de yaşayan Ramazan Bala kurşun kalem uçlarını birer sanat eserine dönüştürüyor.

Minyatür kalem heykeltraşlığı yapan 19 yaşındaki Bala, kırılgan ve ince kalem uçlarından el, kalem, bina vs. şekiller yaratıyor.

Bala’nın bu yolculuktaki tek malzemesi ise kalem ve neşter.

Bir atölyesi olmayan Bala çalıştığı marketin kasiyer masasını çalışma masası olarak kullanıyor ve bu nedenle en büyük sıkıntısının ışığın yetersiz oluşu olduğunu söylüyor.

Kalem uçlarından Galata, Eyfel, Pisa Kulesi

DHA’ya konuşan Bala şimdiye dek Galata, Eyfel ve Pisa Kulesi başta olmak üzere çok sayıda eser yaptığını ve bunları satarak geçimine katkı sağladığını anlatıyor.

Şimdiye dek 100’den fazla eser üreten Ramazan Bala, önceleri figürleri kalem ucuna işlerken zorlandığını ancak daha sonra elinin alıştığını, artık çok rahat şekilde kalem ucunu sanata dönüştürdüğünü belirtiyor.

“Hedefim dünyaya açılmak, keşfedilmek”

Eserlerini yapma süresinin bazen 2 saat bazen de haftalar aldığını ifade eden Bala, herhangi bir cihaz kullanmadığını aktarıp ekliyor:

Genelde kalemin kömürünün fiziksel yapısı makine titreşimlerine çok fazla cihaz darbelerine dayanıklı olmuyor. Bu yüzden genellikle cerrahi aletlerle bunları kazıyarak, işleyerek, oyarak vücuda getirmekteyim. Çok sabır gerektiren bir çalışma. Geceli- gündüzlü bu işlerle uğraşıyorum. Hedefim tabii ki dünyaya açılmak, keşfedilmek.