Ana SayfaGüncelKızılay’da eylem: Gözaltına alınan Sultan Özakça ve Beyza Gülmen de dahil 4 kişi serbest

Kızılay’da eylem: Gözaltına alınan Sultan Özakça ve Beyza Gülmen de dahil 4 kişi serbest

HABER MERKEZİ – 149 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara Kızılay’da eylem yapan aralarında Sultan Özakça ve Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen’in de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile çıkarıldıkları işlerine geri dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 149. günü.

Ankara Yüksel Caddesi’nde KHK ile ihraç edilenlerin başlattığı, Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için de sürdürülen eylem ise 269. gününde.

Bugün Gülmen ve Özakça’ya destek için eylemlere bir yenisi daha eklendi.

Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen ile Ayşe Arapgirli ve Mehmet Yılmaz Kızılay Atatürk Bulvarı üzerinde yol kapatma eylem yaptı.

Eylemde Gülmen ve Özakça’nın durumuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

Onlar 149 gündür açlar daha ne kadar aç kalacaklar. Şimdide hapishanenin hastanesine sevk edildiler. Yanlarında refakatçi yok onları ölüme terk ediyorlar. Orada onlara müdahale etmek istiyorlar; ama biz aileleri olarak, ben kardeşi, Sultan abla anneleri olarak onların ölmelerine izin vermeyeceğiz. Onların talepleri haklı ve meşrudur.

Yüksel eylemcilerinden Veli Saçılık, Twitter hesabı üzerinden 4 ismin de polis tarafından gözaltına alındığını paylaştı.

Eyleme ilişkin görüntüleri ise ‘ev hapsi’nde tutulan Esra Özakça, sosyal medyadan paylaşarak, şu notu düştü: “Nuriye ve Semih’i size öldürtmeyeceğiz! Bir anne haykırıyor: ‘Ben doğurdum size öldürtmeyeceğim!’ Halkımız hep birlikte haykıralım!”

 

Serbest bırakıldılar

Gözaltına alınanların ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.




Önceki Haber
Rakka’da geri sayım başladı: DSG 9 mahallede kontrolü sağladı
Sonraki Haber
Erdoğan: ‘Dinini bildiren kuşaklar yetiştirmeye kararlıyız’