Ana SayfaDünyaKolombiya’da FARC’tan futbol kulübü kurmak için resmi başvuru

Kolombiya’da FARC’tan futbol kulübü kurmak için resmi başvuru

HABER MERKEZİ – 52 yıldır devam eden çatışmaların ardından silah bırakan FARC sivil hayata geçiş yapıyor. Kolombiyalı yetkililer, FARC’ın erkekler futbol ikinci liginde ve kadınlar futbol liginde yer almak için resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Kolombiya’da 50 yılı aşkın süren mücadelenin ardından sivil ve siyaset hayatına geçiş yapan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), futbol liglerinde yer almak için başvuruda bulundu.

Telesur’un haberine göre Kolombiyalı yetkililer, FARC’ın silah bırakan savaşçılarının profesyonel futbol kulübü kurmak istediklerine dair on gün önce resmi bir mesaj aldıklarını açıkladı.

Blu Radio’da açıklamalar yapan Dimayor Ligi Başkanı Jorge Perdomo, FARC’ın erkekler ikinci ligine ve kadınlar ligine katılma talebinde bulunduğunu söyledi.

Talebin onayı için Kolombiya Futbol Federasyonu Kurulu’nun üçte ikisinin olumlu oy kullanması gerektiğini hatırlatan Perdomo, lige katılmanın FARC için kolay olmayabileceğini de sözlerine ekledi.

FARC liderlerinden Pastor Alape ise işlemlerin kendileri için 10 milyon dolara mâl olacağını belirterek şöyle konuştu:

İşlemler, 10 milyon dolar civar tutacaktır ve bizim o kadar paramız yok. Her zaman hayalperesttik, ancak zor gözüküyor.

Kolombiya İçişileri Bakanı Guillermo Rivera ise Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcilerinin FARC’ın teslim ettiği silahları gelecek hafta almasından sonra Dimayor’un, FARC’ın bu talebini resmen inceleyebileceğini dile getirdi.


Karınca Dış Haberler