Ana SayfaGüncelKreş servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk havasızlıktan yaşamını yitirdi

Kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk havasızlıktan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – İzmir’de kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Sakin, uyuya kaldığı serviste unutulunca havasızlıktan hayatını kaybetti. Çocuğun babası Serkan Sakin, oğlunun büyük bir ihmal sonucu öldüğünü ve kreş çalışanlarının ilk etapta yalan ifade verdiğini anlattı.

İzmir’in Çiğli ilçesinde kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Sakin, serviste unutulması sonucu havasızlıktan hayatını kaybetti.

Çocuğun babası Serkan Sakin, akşam işten çıkıp eşiyle buluştuğu sırada kreşten arandığını ifade ederek, ”Bize telefon açtılar ‘Alperen bayıldı, biz hastanedeyiz acilen gelin’ dediler” şeklinde konuştu.

Baba Sakin hastaneye gittiklerinde kreş çalışanları ve kreşin sahibinin, ‘Biz çocuğu yatağına yatırmıştık, yemeğe kaldırmak için gittiğimiz zaman çocuğu uyandıramadık. Ondan sonra uyanmayınca da apar topar hastaneye götürdük. Öğlen yemeği için uyandırmaya çalışmıştık’ şeklinde ifade verdiklerini kaydetti.

“Yolda vefat etmiş, daha öncesi var bu işin”

Kreş yetkililerinin kendisini saat 17.00’de aradığını belirten Sakin, ifadelerin çelişkili olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı:

Öğle yemeği 17.00’de mi yenir bu bir, ikincisine gelince de hastanede Alperen’e müdahale eden doktor, ‘Bir saattir çocukla ilgileniyoruz gerekli müdahaleyi yapıyoruz, maalesef yaşatamadık. Çocuk zaten buraya geldiği zaman vefat etmişti. Yolda vefat etmiş, yahut daha öncesi var bu işin.

“Alperen havasızlıktan yaşamını yitirdi”

Saat 16.30’a kadar Alperen’in serviste kaldığını ve havasızlıktan yaşamını yitirdiğini kaydeden Sakin, “Benim çocuğum saçma sapan bir ihmal yüzünden hayata gözlerini yumdu. 3 yaşındaki çocuğumun hesabını kim verecek bana, canımdan can koptu, Alperenim gitti” sözleri ile duygularını dile getirdi.

Kreş sorumluları ve şoföre tepki: “Bu nasıl bir umursamazlıktır”

Kreşte annelik ve serviste servis anneliği yapacak kişilerin ya belirli bir kurs yada belirli bir sınava tabi tutulmasını isteyen Serkan Sakin, yaşanan ihmale dikkat çekerek şunları söyledi:

Nasıl bir arabanın içinde çocuk unutulabilir. Şoför de bunu kontrol etmez mi, bu nasıl bir umursamazlıktır, nasıl bir ihmalkarlıktır. Alperen’in en ufak bir rahatsızlığı yoktu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım: Darbeciler, Balyozcular, Ergenekoncular sırasını savdı, FETÖ'cülere görevi devretti
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'Bağlantısı çıkarsa şaşırmayın' sözlerine yanıt