Ana SayfaÇalışma YaşamıKule vincine çıktılar: TOKİ’nin çalıştırdığı, aylardır maaşları verilmeyen işçiler eylemde

Kule vincine çıktılar: TOKİ’nin çalıştırdığı, aylardır maaşları verilmeyen işçiler eylemde

HABER MERKEZİ – TOKİ inşaatında taşeron firmada çalışan işçiler, ücretleri ödenmediği için iş bırakıp kule vincine çıkarak eylem başlattı. İşçilerden biri, “Bizi hep oyaladılar. Bu parayı almadan inmemeye kararlıyız. Bayrama memlekete gidemedik. Paramız yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Zonguldak’ta, Başbakanlık  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları inşaatında taşeron firmada çalışan işçiler, bayram öncesi 2 aylık ücretleri ödenmediği gerekçesiyle iş bırakıp kule vincine çıkarak eylem başlattı.

DHA’nın haberine göre 2 aydan bu yana ücret alamadıklarını söyleyen işçiler, önce gece inşaatın çatısına çıktı.

Polisin ikna etmesi üzerine çatıdan inen işçiler, bu sabah saatlerinde ise bu kez inşaat alanındaki kule vincine çıkarak eylem başlattı.

Polis, vince çıkan 8 işçiyi ikna etmeye çalıştı. 1 işçi, kendilerini ikna etmeye çalışan polislerle konuşmak için vinçten indi.

İşçi, ücretleri ödenene kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti.

“Bizi hep oyaladılar, bayrama memlekete gidemedik”

Vincin üzerinde basın mensuplarının telefonla görüştüğü vinçteki işçilerden 32 yaşındaki Faysal Bekmez ise 70 kişi olduklarını ve 2 aydan bu yana ücret alamadıklarını söyledi:

Bizi hep oyaladılar. Bu parayı almadan inmemeye kararlıyız. 5 aydır buradayız. Duvarcı, dış cephe mantolama, sıvacı ve alçıcı var. Bayrama memlekete gidemedik. Paramız yok. Çocuklarımız, ailemiz mağdur oldu. Bazı arkadaşları gönderdik memleketlerine. ‘Biz paranızı alıp göndereceğiz’ dedik ama alamadık. 10 gündür, belki daha fazla, bekliyoruz.

Yüklenici firma yetkilileri ise taşeron firmaya ödeme yapıldığını, işçilerin kendi şirketleri ile sorunları olduğunu ileri sürdü.

Polis işçileri ikna etmek için çalışmasını sürdürüyor.




Önceki Haber
Barış ödülünü almak için Almanya'ya gidecekti: Aslı Erdoğan'ın pasaportuna el konuldu
Sonraki Haber
BM: ABD'de basın özgürlüğü Trump tehdidi altında