Ana SayfaKadın‘Kurguyla içeride’: HDP’li vekil 10 aydır ‘savunmasız’ tutuklu

‘Kurguyla içeride’: HDP’li vekil 10 aydır ‘savunmasız’ tutuklu

HABER MERKEZİ – 10 aydır cezaevindeki tutuklu vekillerden HDP’li Gülser Yıldırım, talebi olmasına rağmen mahkemelere götürülmediği için aylardır savunma yapamıyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu 10 milletvekilinden biri de partinin Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım.

Yıldırım, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016’da tutuklanmıştı.

Ancak HDP’li vekil, talebi olmasına rağmen mahkemelere götürülmediği için aylardır savunma yapamıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren HDP’li vekilin avukatı Erdal Kuzu, müvekkilinin bir duruşmada savunma yapabildiğini sonraki celselerde ise mahkemeye getirilmediğini söyledi.

Yıldırım’ın mahkemeye getirilmemesinden dolayı savunma yapma durumunun oluşmadığını belirten avukat Kuzu, diğer tutukluluklara dikkat çekerek, Mardin’de bulunan bütün kadın seçilmişlerin davalarının ‘kurgu ile hazırlandığını’ söyledi.

Tutuklu vekiller

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.